Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις κινδύνου σαν την Αστρασόλ

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που επηρεάζεται η υγεία συμπολιτών μας από εκπομπές καρκινογόνων ουσιών εργοστασίων ή άλλων οργανισμών, προειδοποιεί ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Κωνσταντίνος Μακρής που συμμετείχε στην έρευνα ανίχνευσης συμπλέγματος καρκίνου, για λογαριασμό της Επιτροπής Καρκινοπαθών στα Λατσιά.

Ερωτηθείς για την πολύκροτη υπόθεση του εργοστασίου «Αστρασόλ» και την απόφαση του δικαστηρίου ότι η λειτουργία του εργοστασίου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων

που κατοικούσαν γύρω από αυτό, ο κύριος Μακρής ήταν ξεκάθαρος.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε εξ ολοκλήρου τη μαρτυρία και τα ευρήματα των Κωνσταντίνου Μακρή και Μιχάλη Βωνιάτη όπως προκύπτουν από τις μελέτες τους.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη περιβαλλοντικής υγείας στο γενικό πληθυσμό που συνδέει τις εκθέσεις σε διχλωρομεθάνιο με την αύξηση περιστατικών καρκίνου του εγκεφάλου σε οικιστική περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, παγκοσμίως.

Ο καθηγητής εξήγησε πως οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να καταγράφουν οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που κρίνονται ύποπτα και να τα καταγγέλλουν στους αρμοδίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα