Υπάρχει ζωή στους 7 νέους πλανήτες του Υδροχόου;

Σε «ανθρώπινη ζώνη» είναι οι 7 νέοι πλανήτες που ανακαλύφθηκαν. Η είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου χθες, μετά τη διάσκεψη Τύπου της NASA, προκαλεί πλειάδα ερωτήσεων και κυρίως αναφορικά με το κατά πόσο υπάρχει εξωγήινη ζωή.

Ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας βρέθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι και χαρακτήρισε την εν λόγω αποκάλυψη πολύ μεγάλη. Δεν είναι ένα τυχαίο ηλιακό σύστημα, αλλά ένα μοναδικό με 7 πλανήτες, ανέφερε.

Το εν λόγω

σύστημα, που ανακαλύφθηκε στον αστερισμό του Υδροχόου, έχει μοναδικές συνθήκες, τέτοιες, σύμφωνα με τον κ.Φάκα, που δεν υπάρχουν ούτε καν στο δικό μας σύστημα.

Ένα από τα αστέρια του Υδροχόου εν τω μεταξύ, ανακαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες από το τηλεσκόπιο Trappist.

Οι 7 πλανήτες είναι σε σειρά και σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας απ' τον άλλον. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, αν σταθείς σε κάποιον, θα δεις τους άλλους. Ο χρόνος ο οποίος χρειάζεται για να δει κανείς ολόκληρο το σύστημα, είναι μόλις 13 μέρες.

Οι επιστήμονες χθες, σύμφωνα με τον κ. Φάκα, δεν έκαναν λόγο για εξωγήινη ζωή, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή εκ μέρους τους. Υπάρχουν οι συνθήκες ανέφερε, ο κ. Φάκας, για κάτι τέτοιο και αυτό είναι κάτι που δεν απαγορεύει ούτε η επιστήμη αλλά ούτε και η Εκκλησία, είπε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι πλανήτες είναι 40 έτη φωτός μακριά από εμάς. Είναι αδύνατον, ανέφερε, να γίνει ανθρώπινη αποστολή για να τους δει από κοντά και αυτό θα γίνει μόνο μέσω τηλεσκοπίου, προκειμένου να ανακαλυφθεί αν υπάρχει όντως ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα