«Υπάρχει ένα χαζό αντιεμβολιαστικό κίνημα – Εμβολιαστείτε να απαλλαγούμε»(VID)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Υγεία δρ. Ελένη Γιαμαρελλού, η οποία μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Διαβάστε επίσης: Πετρίκκος: Δεν είναι η στιγμή για καθολικό lockdown, η Κύπρος ακόμα αντέχει


Αρχικά ανέφερε

ότι χρειάζεται χρόνος για να έχει αποτέλεσμα το lockdown. «Η εικόνα που βλέπουμε τώρα στα Νοσοκομεία είναι ασθενείς που νόσησαν πριν το lockdown». Πρόσθεσε ότι περιμένουν μείωση στα κρούσματα κάτι που αρχίζει να φαίνεται στα ημερήσια κρούσματα και μείωση στο δείκτη μεταδοτικότητας.
Συμπλήρωσε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κρεβάτι σε Νοσοκομείο, ενώ στην Αττική είναι καλυμμένο το 83% των κρεβατιών της ΜΕΘ. «Θέλω να πιστεύω ότι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα υπάρχει αποτέλεσμα και στα Νοσοκομεία».

Τόνισε ότι η μαζική δειγματοληψία δείχνει την κατάσταση της κοινωνίας αλλά χωρίς μέτρα δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε ότι τη δεδομένη στιγμή γίνονται 35.000 τεστ την ημέρα. «Πρέπει να μη βαρεθούμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα και ο καθένας να είναι αυστηρός με τον εαυτό του. Η μάσκα είναι ότι πιο σπουδαιότερο έχουμε να κάνουμε».

Εξήγησε ότι τα σχολεία στην Ελλάδα έκλεισαν όχι για την μετάδοση εντός των σχολικών μονάδων, αλλά επειδή μαζεύονται οι γονείς έξω από τα σχολεία και κουβεντιάζουν, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η μετάδοση.

Αναφερόμενη για την Κύπρο, τόνισε ότι εφαρμόζονται τα μέτρα και για αυτό είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Επεσήμανε ότι αρκετοί προτείνουν την εφαρμογή lockdown κάθε λίγο καιρό μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός.

«Υπάρχει ένα χαζό αντιεμβολιαστικό κίνημα που δεν κατανοεί ότι τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι ότι πολυτιμότερο έχει η ανθρωπότητα». Συμπλήρωσε ότι το αντιεβολιαστικό κίνημα ξεκίνησε από την Αγγλία το 1996, όταν ένας Βρετανός γαστρεντερολόγος δημοσίευσε ότι δώδεκα παιδιά έπαθαν αυτισμό μετά από εμβόλιο, κάτι που όπως είπε διαψεύσθηκε. Αυτό που πρέπει να πούμε τώρα είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε για να απαλλαγούμε απ’ αυτό τον ιό. 

Παράλληλα, είπε ότι αν δεν εμβολιαστούμε θα συνεχίσει να υπάρχει ο φαύλος κύκλος του κορωνοϊού χωρίς σταματημό. Εξήγησε ότι εφηύραν το εμβόλιο σε λίγους μήνες επειδή υπήρξε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τέλος η δρ. Γιαμαρελλού μίλησε για τα κρούσματα και τους νεκρούς σε νεαρές ηλικίες, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει μετάλλαξη του ιού, αλλά πιο εύκολη μετάδοση του ιού. «Στην Κύπρο έχετε υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες η οποία εμποδίζει την μετάδοση του ιού».  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Σήμερα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα- Σύσκεψη επιδημιολόγων και μετά Υπουργικό

Τζόνσον: Μην ανησυχείτε παιδιά, η covid-19 δεν θα σταματήσει τον Άγιο Βασίλη

Keywords
Τυχαία Θέματα