Υπάρχει αλληλεγγύη στην ΕΕ;

Solidarity;(Αλληλεγγύη;)Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Ε.Ε, δήλωσε κυνικά διπλωμάτης Ευρωπαικής χώρας.

Στη δίνη της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης κι ενώ η Ευρώπη μας πλήττεται από οικονομική ύφεση και από κρίση θεσμών και αξιών, οι χώρες μέλη παρουσιάζονται διχασμένες ως προς την ορθή πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για αποτελεσματική αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που δημιουργείται από το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Εις επίρρωση των ανωτέρω αναφέρεται, η παρασυναγωγή, μεταξύ άλλων, αριθμού κρατών μελών της Ε.Ε.κατά την οποία λήφθηκαν αποφάσεις

και μέτρα τα οποία καταστρατηγούν τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν κατά το πρόσφατο Ευρωπαικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό. Πίσω από την πλάτη χωρών, όπως η Ελλάδα, που πλήττονται καίρια από το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο , λήφθηκαν αποφάσεις βασιζόμενες σε καθαρά εθνικά τους συμφέροντα αλλά και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Οι χώρες εκείνες που εν ονόματι δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,πρωτοστάτησαν στη διάλυση του Ιράκ,γιατί απ' εκεί ξεκίνησε το προσφυγικό κύμα, αρνούνται να υποδεχθούν στο έδαφός τους το μερίδιο από τους πρόσφυγες που τους αναλογεί και υψώνουν τείχη παρεμποδίζοντας την είσοδο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης των ξεριζωμένων αλλά και των χωρών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Η χώρα που υποδαύλισε και υποστήριξε τους τζιχαντιστές και αντικαθεστωτικούς στη Συρία, η Τουρκία, όχι μόνο παραβιάζει τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαική Ένωση και συνεχίζει να ξεφορτώνει ανθρώπινες ψυχές στην Ελλάδα,αλλά και προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από την αδυναμία της Ευρώπης να επιτύχει ευρωπαικό σχέδιο συλλογικής δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρώπινης κρίσης. Και η Ε.Ε.αντί δυναμικής αντίδρασης απλώς προσπαθεί να εξαγοράσει και εξευμενίσει τους αδίστακτους και απρόβλεπτους δικτάτορες της Αγκυρας.

Το όραμα των πεφωτισμένων Ευρωπαίων ηγετών για την ευρωπαική ολοκλήρωση φυλλοροεί αν δεν έχει ήδη πλήρως εξοβελισθεί.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Οι μεμονωμένες ενέργειες από ορισμένα κράτη μέλη πλήττουν τη συνοχή της Ε. Ε., αντιπαλεύονται τις προσπάθειες των δεχομένων χωρών να διαχειρισθούν τις βαρύτατες συνέπειες από το τραγικό φαινόμενο της μαζικής μετακίνησης πληθυσμού και ουδόλως συμβάλλουν στη λύση του.

Περαιτέρω δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις στις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις, όπως συνέβη με την Αυστρία και την Ελλάδα, όταν η τελευταία αναγκάσθηκε να ανακαλέσει για διαβουλεύσεις την πρέσβη της στη Βιέννη εξ αιτίας των απαράδεκτων δηλώσεων μέλους της Αυστριακής κυβέρνησης σχετικά με τους χειρισμούς της Ελλάδας στο προσφυγικό αλλά και των μέτρων κατά της Ελλάδος.

Φαίνεται ότι το κοινό Ευρωπαικό μας σπίτι σείεται συθέμελα.

H Λόρια Μαρκίδη είναι Πρέσβης ε.τ.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα