ΥΠΑΝ/Τετράμηνα: Να υπερψηφιστεί κάτι που να μην κάνει τα παιδιά πειραματόζωα

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου η οποία μίλησε για την έγκριση των κανονισμών για τις εξετάσεις των τετραμήνων από την Ολομέλεια της Βουλής.

Αρχικά ανέφερε ότι η ρύθμιση ήταν έκτακτη, αφορούσε την τρέχουσα χρονιά και με στόχο να κλείσει ομαλά η χρονιά προς όφελος των μαθητών και μαθητριών. «Απώτερος στόχος για την επόμενη χρονιά είναι ένα σύγχρονο παιδαγωγικό σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα επικεντρώνεται στους μαθητές».

Εξήγησε ότι δεν λειτουργούν στο κενό. «Έχουμε ως βάση

την παιδαγωγική επιστήμη η οποία δίνει σε όλες τις χώρες τα φώτα για να κτίζονται τα συστήματα αξιολόγησης και να εκσυγχρονίζονται».

Διαβάστε ακόμη: «Πράσινο» από τη Βουλή στην τροποποίηση κανονισμών για τετράμηνα

Τόνισε ότι τα πάντα γίνονται με τρόπο υποστηρικτικό στον μαθητή έτσι ώστε να μπορεί να  διδαχθεί η γνώση και να αποτιμηθεί. «Με διαβούλευση με όλους τους φορείς θα προτείνουμε ένα σύστημα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών».

Ερωτηθείσα αν φεύγουν εντελώς από τα τετράμηνα, ανέφερε ότι «δεν μπορώ να προκαταλάβω την τελική πρόταση αλλά είναι στο τραπέζι όλα τα θετικά και είναι όλα προς συζήτηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καταλάβουμε ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είναι κάτι θετικό και να μην είναι μόνο εξέταση».

Συμπλήρωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουν. «Ευελπιστώ ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τη Βουλή. Δυστυχώς δεν είμαστε εμείς που ψηφίζουμε. Θα πρέπει να πείσουμε με τα παιδαγωγικά κριτήρια και με τον διάλογο για να υπερψηφιστεί κάτι σύγχρονο, ευέλικτο που να μην κάνει τα παιδιά μας πειραματόζωα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΑΝ,ypan