ΥΠΑΜ: Ξεκινούν Δευτέρα οι διαδικασίες κρίσεων - προαγωγών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ΥΠΑΜ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης της έναρξης των διαδικασιών κρίσεων και προαγωγών των Αξιωματικών της ΕΦ πέραν της 19ης Νοεμβρίου που είχε αρχικά υποδειχθεί αρμοδίως στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, ως ύστατο χρονικό ορόσημο.

Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΑΜ, το ΓΕΕΦ δια του Αρχηγού επιβεβαίωσε τη θέση πως μετά τη 19η Νοεμβρίου "δεν μπορεί να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των προβλεπομένων διαδικασιών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν φέτος προαγωγές".

"Κατόπιν τούτου και με δεδομένη

την εκπεφρασμένη θέση της Επιτροπής Άμυνας, αποφασίστηκε όπως από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες κρίσεων και προαγωγών με βάση τους υφιστάμενους Κανονισμούς", αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι με Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, που έχει εγκριθεί την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο και προωθείται προς τη Βουλή για ψήφιση, "θα καταστεί δυνατή (δεδομένης πάντα της έγκρισης του Κοινοβουλίου), η πλήρωση 17 επιπλέον θέσεων Συνταγματαρχών (και ως εκ τούτου πολλαπλάσιων προαγωγών), ως μεταβατικό μέτρο προκειμένου να δοθεί από φέτος ώθηση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της Εθνικής Φρουράς και της ανέλιξης νεότερων στελεχών που παραμένουν για πολλά χρόνια καθηλωμένα στην ίδια θέση".

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το Υπουργείο "δεν έθεσε κανένα εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα, ούτε και επιδιώκει να υποδείξει στην Επιτροπή Άμυνας πότε και με ποιο τρόπο θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί επί των προτεινομένων νομοθετημάτων".

"Επαναλαμβάνεται, ότι τόσο το Υπουργείο όσο και το ΓΕΕΦ, είναι στη διάθεση της Επιτροπής Άμυνας για όσες συνεδρίες απαιτηθούν, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της εξέτασης και προώθησης των Κανονισμών για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα