ΥΠΑΜ Βρετανίας: Ποιοι ήταν οι στόχοι των Tornados Ακρωτηρίου

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι οι πύραυλοι Storm Shadow που εκτόξευσαν τα τέσσερα Tornados που έφυγαν από τη Βάση Ακρωτηρίου είχαν στόχο εγκαταστάσεις που σχετίζονται με χημικά όπλα.

LIVE: ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία βομβάρδισαν τη Συρία

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο BBC εκπρόσωπος

του υπουργείο οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από σπίτια πολιτών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επιστημονικές αναλύσεις για να μειώσει οποιαδήποτε ρίσκα.

Το «χτύπημα ακριβείας» έγινε σε πρώην πυραυλική βάση της Συρίας, όπου το συριακό καθεστώς αποθήκευε συστατικά στοιχεία παρασκευής χημικών όπλων. Πρόκειται για ένα από τους τρεις στόχους που επλήγησαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι αφορούν εγκαταστάσεις που συνδέονται με την παρασκευή χημικών όπλων.

Η στιγμή της απογείωσης των Tornado από το Ακρωτήρι (VID)

Ο Υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον χαρακτήρισε την επιχείρηση «νόμιμη και ανάλογη της κατάστασης» χρήση στρατιωτικής δύναμης, η οποία «στόχευε συγκεκριμένα στην υποβάθμιση της ικανότητας του καθεστώτος Άσαντ να χρησιμοποιεί χημικά όπλα».

Κτύπησαν στόχους στη Συρία τα tornado από το Ακρωτήρι

Νωρίτερα η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με δήλωσή της μέσω Twitter είχε ανακοινώσει πως είχε δώσει εντολή για στρατιωτικό πλήγμα κατά του συριακού καθεστώτος από κοινού με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα