ΥΠΑΜ: Τα σενάρια της σημερινής κοινής άσκησης - Το μήνυμα για Πολεμικό Ναυτικό

Πολλαπλά μηνύματα αποστέλλει η σημερινή κοινή άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Υπουργός Άμυνας ο οποίος ανέφερε ότι μεταξύ άλλων στα σενάρια των ασκήσων θα γίνουν σχηματισμοί των σκαφών είτε με ελιγμούς, ανταλλαγή συνδέσμων των πληρωμάτων καθώς και επιβίβαση καταδρομών ΟΥΚ από ελικόπτερο σε πλοίο. 

Οι κοινές ασκήσεις αυτές σύμφωνα με τον κ.Αγγελίδη προάγουν πνεύμα συνεργασίας του πολεμικού ναυτικού των χωρών και βελτιώνουν

την ικανότητα των πληρωμάτων.

Αποστέλνεται επίσης και επιχειρησιακά μήνυμα είπε ο ΥΠΑΜ αφού είναι «συνεχής η έγνοια για αναβάθμιση του πολεμικού μας ναυτικού».

«Η συμμετοχή των χωρών αυτών στέλνει μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης για απρόσκοπτη και ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ αλλά και στη διατήρηση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Είναι είπε ο κ.Αγγελίδης, κοινή άποψη όλων των ΥΠΑΜ (Ιταλίας, Γαλλίας) ότι δεν στρατικοποιείται η περιοχή αλλά δείχνουμε την έγνοια για να επικρατήσει σταθερότητα.

«Αυτό που γίνεται συνεχώς και το βλέπουμε ως πρόκληση από μέρους Τουρκίας φαίνεται ότι επεκτείνεται και στα ελλαδικά κυριαρχικά δικαιώματα», είπε ο ΥΠΑΜ θέλοντας να κάνει μια παρέμβαση και στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο και της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

«Δεν πρέπει να εκληφθεί ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει διαφορετικά. Η Τουρκία αυτό επιδιώκει, την αστάθεια στην περιοχή. Τη σύνεση που δείξαμε πιστεύω ότι θα την συνεχίσει και η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Αυτές οι τριμερείς συνεργασίες με χώρες της περιοχής αποδείχθηκε ότι μας δίδει δυναμική να συνεχίσουμε αγώνα για τερματισμό των προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο Σάββας Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα