Λιλλήκας:Λάθος η ακύρωση του έργου που ζητάει ο Γεν.Ελεγκτης

Εκτός αρμοδιότητας η θέση του Γενικού Ελεγκτή για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, λέει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή επιστολή του, ο ανεξάρτητος θεσμός του Γενικού Ελεγκτή είναι απόλυτα σεβαστός, καθώς και ο θετικός ρόλος του στη διατήρηση της χρηστής διοίκησης και γενικότερα της ομαλής και διαφανούς λειτουργίας των διαδικασιών.

Διαβάστε επίσης: Μη βιώσιμο το έργο της οδού Πάφος - Πόλη Χρυσοχούς

«Απ' εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων. Τις πολιτικές

αποφάσεις για τα αναπτυξιακά έργα τις παίρνει η κυβέρνηση και ελέγχεται πολιτικά από τη Βουλή και τους πολίτες. Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την ένσταση μας στη θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ακύρωση του έργου του δρόμου Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή ότι «μόνο τα έργα που ικανοποιούν τα κριτήρια βιωσιμότητας και προσιτότητας μπορούν να περιληφθούν στους προϋπολογισμούς» είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του και αφορούν την κυβέρνηση, ενώ προσθέτει ότι η ισομερής ανάπτυξη όλων των περιοχών της Κύπρου είναι πολιτικό ζήτημα, με πολλές πτυχές και διαστάσεις.

«Πέραν από τους όποιους λογιστικούς υπολογισμούς, στην αποπεράτωση του έργου θα πρέπει να περιληφθεί και το όφελος από την ανάπτυξη των απομακρυσμένων περιοχών και κοινοτήτων της περιοχής, καθώς επίσης και οι κοινωνικές πτυχές που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της περιοχής», επισημαίνει.

Τέλος, τονίζει ότι «πάγια θέση μας, είναι ότι το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί και το κονδύλι να περιληφθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα