ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Μυστικά σχέδια μάχης της ρωσικής εισβολής για πόλεμο 15 ημερών

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέλαβαν μυστικά σχέδια μάχης που άφησαν πίσω τους Ρώσοι στρατιώτες.

Ανέφερε ότι τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στο Facebook από το Ουκρανικό υπουργείο και έδειχναν τα πολεμικά σχέδια μιας από τις μονάδες της τακτικής ομάδας τάγματος της 810ης χωριστής Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού Φρουρών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε

το Υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, στα έγγραφα περιλαμβάνονταν ένας χάρτης εισβολής, ένας πίνακας με σήματα κλήσης και ένας κατάλογος προσωπικού.

Η ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook ακολούθησε παρόμοια αποκάλυψη στον ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την Επιχείρηση Κοινών Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέλαβαν μυστικά σχέδια μάχης που άφησαν πίσω τους Ρώσοι στρατιώτες. Ανέφερε ότι τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα δημοσιεύτηκαν στο Facebook από το υπουργείο και έδειχναν τα πολεμικά σχέδια μιας από τις μονάδες της τακτικής ομάδας τάγματος της 810ης χωριστής Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού Φρουρών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, στα έγγραφα περιλαμβάνονταν ένας χάρτης εισβολής, ένας πίνακας με τα διακριτικά κλήσης και ένας κατάλογος προσωπικού.

Η ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook ακολούθησε παρόμοια αποκάλυψη στον ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την Επιχείρηση Κοινών Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Ουκρανικό υπουργείο είπε ότι με βάση τα έγγραφα, η Ρωσία ενέκρινε την εισβολή της στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

Η επιχείρηση επρόκειτο να διαρκέσει 15 ημέρες από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, δήλωσε το υπουργείο με βάση την εξέταση των εγγράφων. Άλλες ανεξάρτητες πηγές δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα αυτό το συμπέρασμα.

Ένα από τα έγγραφα που δημοσίευσε το υπουργείο φαινόταν να χρονολογείται στις 18 Ιανουαρίου, έναν ολόκληρο μήνα πριν από την επίθεση στη Ρωσία — ενώ ένα άλλο έγγραφο εκτείνεται από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, με καθημερινές αλλαγές κωδικών ονομάτων για διαφορετικά Ρωσικά εντολές να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.

Τα έγγραφα δεν φαίνεται να δίνουν καμία πληροφορία σχετικά με τις ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν κάποια ουκρανική πόλη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου. Η πλήρης έκταση του σχεδίου του Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά ένας πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε στο Al Jazeera ότι είχε πληροφορίες ότι ο Ρώσος ο ηγέτης ήθελε να κηρύξει τη νίκη μέσα σε μια εβδομάδα - ένας στόχος που τώρα φαίνεται εξαιρετικά απίθανος, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει μόνο μια μεγάλη πόλη της Ουκρανίας μετά από έξι ημέρες μάχης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι ο «τελικός στόχος» αυτών των ρωσικών δυνάμεων που είχαν τα έγγραφα σχεδιασμού «ήταν να αποκλείσουν και να καταλάβουν» τη νοτιοανατολική ουκρανική πόλη Μελιτόπολη.

«Γι' αυτό δεν πρέπει να εμπιστεύεστε όταν ένας αιχμάλωτος πολέμου λέει ξανά ότι ήρθε στις ασκήσεις και χάθηκε! Ήξεραν, σχεδίαζαν με ακρίβεια και προετοιμάζονταν», ανέφερε το υπουργείο στο Facebook.

Πρόσθεσε, «Η απάντησή μας στους Ρώσους κατακτητές είναι η εξής: Συνεχίστε να αφήνετε τα οχήματά σας και τα απόρρητα έγγραφα, θα είναι χρήσιμα για τους υπερασπιστές μας και τη Χάγη».

Keywords
Τυχαία Θέματα