Υπ. Υγείας: Οι δόσεις εμβολίων που θα παραληφθούν εντός Ιουνίου

Για τις ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στην Κύπρο εντός Ιουνίου και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, απάντησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου .

Ερωτηθείς για τις ποσότητες των εμβολίων που αναμένεται να παραληφθούν το επόμενο διάστημα, ο κ. Ιωάννου είπε ότι θα παραληφθούν εντός Ιουνίου

201,000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech, 24,000 δόσεις του εμβολίου της Moderna, 35,000 εμβόλια της Janssen και γύρω στις 90,000 του εμβολίου της AstraZeneca, οι οποίες επαρκούν (σ.σ. οι δόσεις της AstraZeneca) για τις 2ες δόσεις. Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν οι ποσότητες για τη χορήγηση της 2ης δόσης του AstraZeneca, αλλά πιθανόν να μην υπάρχουν ποσότητες για να δοθούν νέα ραντεβού για εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο, μέχρι να αποφασιστεί ο χειρισμός του θέματος.

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για τις εισηγήσεις των μελών της ΣΕΕ, οι οποίες φαίνεται να διίστανται, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις εισηγήσεις τους και τόνισε ότι αναμένει από τη ΣΕΕ «επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν καταλήξει κάπου και θα δοθεί από τον καθένα η προσωπική του άποψη. Προσωπικά δεν είναι αυτό που ανέμενα, διότι σε μια επιτροπή που έχει έναν ρόλο, αναμένουμε την επιστημονική τους τοποθέτηση. Ανάλογα με την τοποθέτησή τους θα υπάρξουν και ανάλογες ανακοινώσεις».

Ερωτηθείς εάν μπορεί το εμβολιαστικό πλάνο να προχωρήσει απρόσκοπτα δεδομένων των καθυστερήσεων που παρατηρούνται από την παρασκευάστρια εταιρεία και επηρεάζουν όλες τις χώρες της ΕΕ, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι «βάσει των ποσοτήτων που αναμένουμε, ο στόχος για εμβολιασμό του 65% θα επιτευχθεί με τις δόσεις των υπόλοιπων εμβολίων».
 

Διαβάστε επίσης:

Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Έπονται χαλαρώσεις από 1η Ιουνίου-Τι θα γίνει με κέρφιου

Υπ. Υγείας: Μέχρι το απόγευμα απαντήσεις για το Astrazeneca

Keywords
Τυχαία Θέματα