Υπ. Υγείας: Μην ανησυχείτε για το κρούσμα του Νείλου

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό, καθησυχάζει το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά το χθεσινό δημοσίευμα της «Σημερινής», ότι εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Νείλου στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι Ιατρικές Υπηρεσίες επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τη διερεύνηση ασθενούς, του οποίου οι εργαστηριακές εξετάσεις συνηγορούν με τη διάγνωση λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου».

Παρότι ακόμα να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της προέλευσης του ιού, εντούτοις το γεγονός

ότι ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, χώρα όπου τα τελευταία χρόνια εκδηλώθηκαν πολλά σοβαρά περιστατικά του ιού, η πλάστιγγα των πιθανοτήτων για τους αρμοδίους γέρνει προς αυτή την πλευρά. Δηλαδή ο ιός να μην έχει εγκατασταθεί στη χώρα, αλλά να είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Στο μεταξύ οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί, προληπτικά, στα ενδεικνυόμενα περιβαλλοντικά μέτρα δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι το 80% των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες λοιμώξεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση, κώμα και σπάνια τον θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα