Υπ. Υγείας: Δεκτό το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ως Safe Pass

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε την Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας στην Κύπρο δίδει το Υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι επιτρέπεται η χρήση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού για σκοπούς SafePass στους χώρους όπου η προσκόμιση του SafePass είναι υποχρεωτική.

Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο εξηγεί ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και υποστατικά όπου, τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης σύμφωνα

με τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει η δυνατότητα συνάθροισης πέραν των 20 προσώπων, περιλαμβανομένων των εργαζομένων, απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση SafePass.

Επίσης, η κατοχή SafePass είναι απαραίτητη στις δημόσιες επιβατικές μεταφορές (λεωφορεία, ταξί, κτλ) τόσο από τους εργαζόμενους όσο  και από τους επιβάτες.  Η κατοχή SafePass στα φροντιστήρια, τις κοινωνικές δραστηριότητες και τα summer schools είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, περιλαμβανομένων των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός/Κύπρος: SafePass παντού-Μόνο καθήμενοι στην εστίαση

Keywords
Τυχαία Θέματα