Υπ. Μεταφορών: Σημαντική ανάπτυξη λιμενικών εργασιών

Η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών καθιστώντας σαφές ότι δίνει μια ακόμη αναπτυξιακή διέξοδο και είναι ένα έργο το οποίο δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μία μέρα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Δημητριάδης ήταν σαφής τονίζοντας ότι μέχρι την Παρασκευή θα προκηρυχθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσέλκυση επενδυτών με στόχο τη διάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμένα Λεμεσού.

Ως εκ τούτου, ανέφερε

ο κ. Δημητριάδης, ενδεχομένως να υπάρξει διαφορετικός επενδυτής για κάθε δραστηριότητα. Ο διαγωνισμός θα έχει τρεις φάσεις, την πρώτη φάση με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος και την προεπιλογή, τη δεύτερη φάση με την ενδελεχή μελέτη των προτάσεων και την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων και την τρίτη φάση με την επιλογή των διαχειριστών και την υπογραφή της συμφωνίας.

Τα έσοδα από τη διαδικασία, θα προέλθουν από τα εφάπαξ μπόνους της υπογραφής των συμβολαίων, τα έσοδα παραχώρησης σε ετήσια βάση, ένα σταθερό ποσό μηνιαίως και ένα ποσοστό επί του κύκλου των εργασιών.

Στο μεταξύ, απογοήτευση εκφράζει η Συντεχνία Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ) για την έγκριση των τροποποιήσεων στον Περί Αρχής Λιμένων νόμο που ανοίγει το δρόμο για την παραχώρηση του Λιμανιού Λεμεσού σε ιδιώτες. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα