Πραγματοποιήθηκε το "Cyprus Economic Diplomacy supporting Innovation"

Εισαγωγή του «Cyprus Seeds», μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που υποστηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη Cyprus Seeds, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα ‘’Cyprus Economic Diplomacy supporting Innovation’’ στο βοτανικό κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς, στη Σκουριώτησσα. Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υφυπουργός Έρευνας,

Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο κ. Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς και η Δρ. Φρόσω Χατζηλουκά, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν 32 Πρεσβευτές, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του INVEST Cyprus, ο Επικεφαλής Επιστήμονας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας &Καινοτομίας, εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας της Κύπρου και ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, με θέμα τη σημασία της καινοτομίας στο μέλλον ανάπτυξη της Κύπρου.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις που σχεδιάζονται και προωθούνται στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας, βασικός πυλώνας των οποίων είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη της καινοτομίας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διευθύντρια της Cyprus Seeds κ. Μαρία Γεωργιάδου, παρουσίασε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας των Κυπριακών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, παρέχοντας στήριξη υπό μορφή χορηγιών, καθοδήγησης, κατάρτισης και δικτύωσης στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, πέντε από τις δώδεκα επιστημονικές ομάδες που στηρίζει η Cyprus Seeds, στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες και το έργο τους στους τομείς της υγείας, της ηλιακής ενέργειας και των υδάτων, της πληροφορικής, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τεχνών.

Μέσα από την παρουσίαση του έργου της Cyprus Seeds, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν τη σημασία της προώθησης και της στήριξης της καινοτομίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επαίνεσε το Cyprus Seeds για το μοναδικό του έργο τονίζοντας: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες της «Cyprus Seeds», μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ της ακαδημαϊκής έρευνας των Πανεπιστημίων της Κύπρου και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου».

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι  παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τον ελαιώνα Ατσάς του εμπνευστή της Cyprus Seeds κ. Γιώργου Δαυίδ, όπου τα μέλη του διπλωματικού σώματος φύτεψαν από μία ελιά, σε μία συμβολική κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προσπάθειες της Cyprus Seeds – καθώς οι «σπόροι» του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, μεγαλώνοντας φέρνουν λύσεις σε προβλήματα όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και παγκόσμια. Ο “Ελαιώνας των Διπλωμάτων”, σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο της κοιλάδας Σολέας, θα θυμίζει τις προσπαθειες της Cyprus Seeds να μεγαλώσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα