Υπ. Εθνικής Ασφάλειας Ισραήλ: Ο Ερντογάν είναι Ναζί - Μποϊκοτάζ σε Τουρκία

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir αντέδρασε έντονα κατά της σύλληψης του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Sagiv Yehezkel στην Τουρκία, κάνοντας tweet στον λογαριασμό του X ότι «ο Ερντογάν είναι Ναζί για όλα», το πρωί της Δευτέρας.

Ο Ben Gvir πρόσθεσε ότι «Η Τουρκία δρα ενάντια  Ισραηλινών παραγόντων και σε οτιδήποτε μυρίζει Ισραηλινό στον Ναζισμό. Καλώ τους Ισραηλινούς να μην πετούν στην Τουρκία, να μην αγοράζουν τουρκικά προϊόντα και να μην τους υποστηρίζουν.

Απαγορεύεται για το κράτος του Ισραήλ και οι πολίτες του Ισραήλ να επιδείξουν επιείκεια απέναντι στην Τουρκία. Δεν μπορούμε να μας ποδοπατήσουν».
 

טורקיה פועלת כלפי שחקנים ישראליים וכל דבר שמריח ישראליות בנאציזם. ארדואן הוא נאצי לכל דבר. אני קורא לישראלים לא לטוס לטורקיה, לא לקנות שום מוצר טורקי ולא לפרנס אותם. אסור למדינת ישראל ולאזרחי ישראל לנהוג בסלחנות כלפי טורקיה. לא ניתן שירמסו אותנו.

— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) January 15, 2024

Δηλώσεις κατά της Τουρκία έκαναν σήμερα και ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ως  «de facto εκτελεστικό βραχίονα της Χαμάς», αλλά και ο Υπουργός  Gideon Sa'ar που κάλεσε το Ισραήλ να καταγγείλει την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) για κατοχή της βόρειας Κύπρου και εθνοκάθαρση Ε/κ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα