Υπ. Εργασίας: Σήμερα οι αιτήσεις για αναστολή εργασιών επιχειρήσεων(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων από τις συνέπειες των μέτρων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό.

Η κα Αιμιλιανίδου είπε πως, «από χθες έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις οι οποίες ήταν αναγκαίες για το νομικό πλαίσιο, με τους όρους και τις προϋποθέσεις για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Επίσης από χθες είναι διαθέσιμες οι αιτήσεις που αφορούν την φροντίδα παιδιών μέχρι

15 ετών. Τις άδειες ασθενείας και το Σχέδιο για τους αυτοεργοδοτουμένους».


Από σήμερα, είπε η υπουργός Εργασίας, «θα είναι διαθέσιμες και οι αιτήσεις για πλήρη αναστολή εργασιών επιχειρήσεων και την μερική, όπου θα είναι τα αιτήματα των εργοδοτών πλέον για καταβολή στους εργοδοτουμένους τους το ανεργιακό επίδομα. Προϋπόθεση όλων είναι να συμπληρώσουν όλοι όσοι είναι εργοδοτούμενοι και δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή ή δεν εργάζονται από το σπίτι ή δεν έχουν αυτή τη  στιγμή την αναγκαία εργασία να αποστείλουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους για να μπορούμε να τους πληρώσουμε».

Ερωτηθείς για το Σχέδιο των αυτοτελώς εργαζομένων η κα Αιμιλιανίδου,  είπε πως είναι ένα Σχέδιο για να στηρίξουμε τους αυτοτελώς εργαζόμενους όπου οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει αίτηση για αυτό το Σχέδιο εάν αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί ο κύκλος εργασιών του λόγω της κρίσης , όπου ανάλογα με τις εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλειών θα λάβει το 60% των Ασφαλιστέων αποδοχών του».

Keywords
Τυχαία Θέματα