Υπ. Ενέργειας: Δεν θα έδινα σήμερα το τερματικό Βασιλικού σε τέτοια εταιρεία

Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, δεν θα ανέθετε στην κινεζική εταιρεία CMC το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό, ανέφερε μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως είπε, δεν μπορεί να κρίνει την τότε απόφαση γιατί τα δεδομένα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά, ωστόσο, αν καλείτο να πάρει την ίδια απόφαση σήμερα, δεν θα έδινε το έργο στην εν λόγω εταιρεία.

Σε

σχέση με τις εξελίξεις επί του θέματος, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχουν τερματιστεί οι εργασίες και δεν γίνεται κάτι επί της χερσαίας μονάδας.

Υπάρχει σε εξέλιξη η διαιτησία, που ξεκίνησε προ πολλού, είπε, σημειώνοντας ότι «ως κυβέρνηση, αξιολογούμε πώς ολοκληρώνεται το τερματικό για να φέρουμε φυσικό αέριο διότι το έχουμε απόλυτη ανάγκη».

Αν δεν ολοκληρώνεται με τη συγκεκριμένη κοινοπραξία, υπέδειξε ο κ. Παπαναστασίου, θα πρέπει να παρθεί η οδυνηρή απόφαση να τερματιστεί η σύμβαση που πήρε πολλές παρατάσεις και πολλά εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής - «Αν χαθούν οι αγρότες, χάθηκε ο τόπος»

Το χρονοδιάγραμμα από την κοινοπραξία, είπε ο Υπουργός Ενέργειας, είναι ότι τον Ιούλιο του 2024 θα ολοκληρωθεί.

Αυξήσεις στο ρεύμα

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, λέγοτνας ότι «οι οργανισμοί και δη οι δημόσιοι που προσφέρουν μία τέτοια υπηρεσία στον καταναλωτή που υποφέρει, πρέπει να εξασκούν ενσυναίσθηση γιατί ο πελάτης τους υποφέρει».

«Δεν μπορείς να είσαι ξένο σώμα σε μία αγορά που υποφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, κινήθηκε και το μήνυμα που μετέφερε ο ΠτΔ διά του ιδίου, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ. Ζητήθηκε, δηλαδή, να εξευρεθεί άλλος τρόπος η ΑΗΚ να ανταπεξέλθει στα έξοδά της, χωρίς να μετακυλήσει το κόστος στους καταναλωτές, εφόσον παραμείνει βιώσιμο το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: Τερματικό: Ρίχνει ευθύνες στην ΕΤΥΦΑ η CMC-«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο»

Keywords
Τυχαία Θέματα