Υφ. Πολιτισμού: Στόχος η δυναμική παρουσία της Κύπρου στα εκδοτικά δρώμενα

Στόχος του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι να υπάρχει δυναμική παρουσία της Κύπρου στα εκδοτικά δρώμενα και για αυτό βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους επαγγελματίες του βιβλίου, σε μια προσπάθεια να αφουγκραστεί τις ανάγκες των εμπλεκομένων στην παραγωγή του βιβλίου, ανέφερε η Υφυπουργός Βασιλική Κασσιανίδου.

Χαιρετίζοντας τη 2η διεθνή έκθεση βιβλίου Λεμεσού 2023, η Υφυπουργός είπε ότι δραστηριότητες σχετικές με τους συγγραφείς, τους εκδοτικούς οργανισμούς και τα βιβλιοπωλεία στηρίζονται

διαχρονικά μέσω των Σχεδίων χρηματοδότησης. «Το Υφυπουργείο Πολιτισμού δύναται να χρηματοδοτήσει διοργανώσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ενώ μέσα από άλλα χορηγικά σχέδια ενισχύει την εκδοτική παραγωγή, αλλά και τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων της Κύπρου με στόχο την προώθηση τους και στο εξωτερικό», ανέφερε.

Η Υφυπουργός ανέφερε περαιτέρω ότι μέσα από επαφές στο πλαίσιο αυτό της εξωστρεφούς πολιτικής η Πολιτεία στοχεύει στη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου στα διεθνή εκδοτικά δρώμενα. «Είναι ορόσημο για μας, μετά από απουσία 15 χρόνων, η συμμετοχή της Κύπρου μέσω του Συνδέσμου Εκδοτών Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, μιας από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του εκδοτικού κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Οκτώβρη. Και σίγουρα αυτή η συμμετοχή δεν θα είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Θα προχωρήσουμε και με τη στήριξη της παρουσίας της Κύπρου και σε άλλες μεγάλες, διεθνούς εμβέλειας εκθέσεις με στόχο την ανάδειξη των κυπριακών εκδόσεων και κατά συνέπεια την προώθηση του πολιτισμού μας», σημείωσε.

Η κ. Κασσιανίδου, συνεχάρη τους ιδρυτές του Limassol Book Fair και στην ομάδα των διοργανωτών, καθώς και στους επιμελητές της έκθεσης «για το εξαίσιο αυτό εγχείρημα». Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους εκθέτες, τους ομιλητές, ακαδημαϊκούς, εκδότες, συγγραφείς και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση, «συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία και αυτού του Φεστιβάλ βιβλίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα