«Ξύπνησαν» τα φίδια: Η LIVE εμφάνιση φίνας στην κάμερα του Σίγμα (vid)

Χρήσιμες πληροφορίες για τα φίδια και τους τρόπους προστασίας από αυτά έδωσε ο Ερπετολόγος, Γιάννης Αγγελή.

Σε ζωντανή σύνδεση στο Μεσημέρι και Κάτι, αφού ανέφερε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών βρίσκεται επί τω έργο, έδειξε στον αέρα της εκπομπής μια φίνα, την οποία εντόπισε σε οικία.

Σημείωσε ότι είναι μεν το μόνο δηλητηριώδες φίδι στην Κύπρο αλλά μπορεί κάποιος να το αναγνωρίσει εύκολα λόγω του κοντόχοντρου σώματός του και του τριγωνικού κεφαλιού του. Επίσης, το δάγκωμα που αφήνει

είναι μία ή δύο κουκίδες. Πρόσθεσε ότι εάν δεχτεί κάποιος δάγκωμα από φίνα δεν πρέπει να το δέσει, ούτε να το ρουφήξει, αλλά να πάει απευθείας στο νοσοκομείο μέσα σε δύο με οκτώ ώρες.

Επίσης, συμβούλεψε τον κόσμο εάν εντοπίσει ένα φίδι στο σπίτι του, καλό θα ήταν να τραβήξει μια φωτογραφία για να μπορέσει να αναγνωρίσει ο ειδικός που θα καλέσει τι είδος είναι πριν πάει για να ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει.

Όσον αφορά στους τρόπους προστασίας, ανέφερε ότι βοηθάει μία σωστή καθαριότητα της αυλής για να μειωθούν οι εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών ή σαυρών, τα οποία ουσιαστικά προσελκύουν τα φίδια. Επίσης, βοηθάει ψεκασμός της περιοχής με απωθητικά φιδιών και οι ειδικές περιφράξεις.

Μιλώντας για τη χρονική περίοδο, σημείωσε ότι είναι σε έξαρση οι εμφανίσεις τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ άρχισε η περίοδος ζευγαρώματός τους. Συμπλήρωσε ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα υπάρχει κινητικότητα από ερπετά

Κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός, ειδικά όσοι πάνε το βράδυ για περπάτημα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Oι ταραντούλες είναι παντού - Γιατί εξαπλώθηκαν &τι συμβαίνει Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Ξεβράστηκε νεκρός καρχαρίας στην Πόλη Χρυσοχούς (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα