Ξεσπά ο Δ/ντης Τμ.Δασών: "Πίσω απ' τις δασικές πυρκαγιές..."

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o Δ/ντής του Τμήματος Δασών περιγράφει τις εικόνες πίσω από κάθε δασική πυρκαγιά.

"Συνηθίζουμε να μιλάμε για τις Δασικές Πυρκαγιές, έχοντας την εικόνα του Δάσους που φλέγεται...Σε αυτή την εικόνα, όμως, κρύβονται άνθρωποι. Πυρακτωμένα πρόσωπα, διψασμένα και άυπνα. Που δεν έχουν χρόνο στην ώρα του κακού να απαντήσουν το τηλέφωνο στο παιδί τους, να το διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά.

Άνθρωποι που πνίγονται από τον καπνό, την ώρα που τους κουφαίνουν

οι κραυγές των πευκοβελόνων την ώρα που καίγονται.
Την ίδια ώρα που τραβούν λάστιχα με μανία, ακροβατούν στην κυριολεξία σε απόκρημνες πλαγιές. Γιατί η δουλειά τους είναι να προστατεύουν το Δάσος. Με κάθε κόστος. Με κάθε θυσία.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να δείχνουμε τις εικόνες της καθημερινότητας και της δράσης μας, δεν είναι για να προβάλουμε τους εαυτούς μας ή τις δυσκολίες του έργου μας. Μοναδικός μας στόχος είναι να δείξουμε τι προκαλεί η απερισκεψία κάποιων ανεγκέφαλων, που μπορεί να καταλήξουν και φονιάδες.

Εμείς θα κάνουμε πάντα το καλύτερο, δίνοντας το άπαν των δυνάμεών μας και σας θέλουμε συμπαραστάτες και συμμάχους για να προλαβαίνουμε το κακό.

Το Δάσος ανήκει σε όλους μας. Είναι υπόθεση όλων μας να το φυλάξουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα