Ξεσπά η μοναχή Καλλίστη: «Σαν να μου βάζουν ένα μαχαίρι στα σωθικά μου» (vid)

Προσωρινό κατάλυμα στη μοναχή Καλλίστη έδωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, μέχρι να ξεκαθαρίσει η εκκλησιαστική δικαιοσύνη το ζήτημα που προέκυψε με το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η μοναχή Καλλίστη ανέφερε ότι «είμαστε ασφαλισμένες, είμαστε κοντά στον πατέρα μας που μας νοιάζεται μέχρι να δούμε τι θα γίνει, μέχρι να μας ανοίξουν να μπούμε μέσα στο μοναστήρι μας».

«Ούτε στον Μητροπολίτη απαντούν, ούτε ο Μητροπολίτης ξέρει γιατί το κάνουν. Είμαστε όλοι σε ένα σκότος για το τι γίνεται. Δεν μπορεί κανένας να μου

στερήσει το μοναστήρι μου. Γιατί μου το κάνουν αυτό δεν το ξέρω. Αλλά επιθυμώ να μου πουν γιατί το κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας εάν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα με την Ηγουμένη, απάντησε αρνητικά, ενώ διερωτήθηκε «γιατί κρύβονται πίσω από το τηλέφωνο. Κάθε φορά που χτυπώ το τηλέφωνο και δεν μου απαντούν, είναι σαν να μου βάζουν ένα μαχαίρι στα σωθικά μου».    

Φιλικό πρόσωπο της Ηγουμένης που επικοινώνησε με το Σίγμα θέλησε να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η ηγουμένη τηρεί αυστηρή στάση.

Ανέφερε συγκεκριμένα την θέση, την οποία το Σίγμα μεταφέρει με επιφύλαξη ότι η Ηγουμένη απαγορεύει την είσοδο στις μοναχές διότι αιτήθηκαν και εγκρίθηκαν ως δικαιούχες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που δίδει το κράτος και μια εξ αυτών (η Καλλίστη) έχει αποκτήσει και στέγη εκτός μονής ως πρόσφυγας.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, πολύ σύντομα αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από εκκλησιαστικούς ανακριτές, θα ακολουθήσει το επισκοπικό δικαστήριο και το θέμα θα παραπεμφθεί στην Ιερά Σύνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Αγ. Γεώργιος Αλαμάνου:Δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τον Αθανάσιο-«Ότι θέλει κάμνει»

Παρατράγουδα στο μοναστήρι Αγ. Γεωργίου Αλαμάνου- Κλείδωσαν έξω μοναχές (vid)

Στο επισκοπικό Δικαστήριο η υπόθεση «Καλλίστη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα