Ξεπερνούν τις 300 οι κατηγορίες για τις μίζες των 3 γιατρών

Αντιμέτωποι με εκατοντάδες κατηγορίες βρίσκονται οι τρεις γιατροί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την πολύκροτη υπόθεση με τις μίζες. Αφέθηκαν, ωστόσο, ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι τρεις γιατροί βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη (6 Ιουλίου 2016) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας σε ξεχωριστές δίκες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης, ο ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Βασκιάν Σαχμπετεριάν

και ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνης Αριστοδήμου, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου σε τρεις ξεχωριστές διαδικασίες, το οποίο αποφάσισε, όπως παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, η οποία θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας δικαστικής περιόδου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερα αδικήματα που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δωροληψία από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 – 2016 και σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 146 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Γιαννάκης Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 - 2016 και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες φαίνεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αδικήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Βασκιάν Σαχμπετεριάν, αφορούν την περίοδο 2010 - 2014 και το πόσο που έλαβε αγγίζει τις 13.000 ευρώ, ενώ για τον Δάφνη Αριστοδήμου τα αδικήματα που αντιμετωπίζει αφορούν την περίοδο 2008 -2011 και το ποσό που φέρεται να έλαβε είναι 3.000 ευρώ.

Αρνούνται παραδοχή

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι απάντησαν με μη παραδοχή στις κατηγορίες και το δικαστήριο διέταξε όπως όλοι παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματος τους στο stop list.

Άνω των 300 κατηγοριών

Συνολικά οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 308 κατηγορίες για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Γιαννάκης Κυαμίδης αντιμετωπίζει 188 κατηγορίες, ο Βασκιάν Σαχμπετεριάν 100 κατηγορίες, ενώ ο Δάφνης Αριστοδήμου 20 κατηγορίες.

Με τη νέα δικαστική περίοδο ουσιαστικά ξεκινούν τρεις ξεχωριστές ακροαματικές διαδικασίες, με τον Γιαννάκη Κυαμίδη να παρουσιάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016, τον Βασκιάν Σαχμπετεριάν στις 31 Οκτωβρίου του 2016 και τον Δάφνης Αριστοδήμου στις 7 Νοεμβρίου του 2016.

Το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει και στις τρεις διαδικασίες στις 09:00.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα