Ξεπέρασε έναν πρώην προπονητή της Ομόνοιας ο Μαρτίνς και κυνηγά έναν άλλον!

Σε ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στην καριέρα του στον Ολυμπιακό έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 2-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο Πορτογάλος έφτασε τις 78 νίκες στη Super League (σ.σ. κανονική διάρκεια και πλέι-οφ)

και ξεπέρασε τις 77 του (πρώην προπονητή της Ομόνοιας) Τάκη Λεμονή, για να γίνει ο δεύτερος στη λίστα των πολυνικών τεχνικών για τους «ερυθρόλευκους» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, το έκανε σε μόλις 98 ματς, την ώρα που ο Έλληνας τεχνικός είχε 77 νίκες σε 107 αγώνες πρωταθλήματος.

Πλέον, ο 50χρονος προπονητής κυνηγάει μονάχα τον (επίσης πρώην προπονητή της Ομόνοιας) Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει 107 νίκες σε 138 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία.

Επιπλέον, με τις συνολικά 107 νίκες του υπολείπεται μόλις τεσσάρων του Λεμονή για να τον φτάσει και 5 για να τον ξεπεράσει στη λίστα των συνολικών νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα έως τώρα επιτεύγματα του Πέδρο Μαρτίνς σε 2 χρόνια και 11 μήνες στον Ολυμπιακό:

1ος σε νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (16)2ος σε νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα (78)3ος σε νίκες συνολικά (107)3ος σε επίσημους αγώνες -από το 1959- (157)4ος σε επίσημους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα (98)5ος που ολοκληρώνει 3 συνεχόμενες σεζόν7ος μακροβιότερος συνολικά (2 χρόνια, 11 μήνες)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το 2-0 επί της ΑΕΚ, ήταν η όγδοη νίκη του Μαρτίνς επί της ΑΕΚ (σ.σ. έχει και τρεις ισοπαλίες) σε αυτό το αήττητο σερί 11 αγώνων την τελευταία τριετία και την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει τόσο κόντρα στην Ένωση συνολικά, όσο και ειδικά απέναντι στον Μανόλο Χιμένεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα