Ξεκάθαρος ο ΠτΔ – Η ΚΔ θα είναι παρούσα σε Γενεύη

Σε έντονο ύφος τόνισε, κατά την επιστροφή του από τη συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Πρόεδρος έστειλε το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Οι διαπραγματευτές, όπως ανέφερε, έχουν σημειώσει πρόοδο σε αρκετά κεφάλαια.

Εν τω μεταξύ, Αναστασιάδης και Ακιντζί θα έχουν με το νέο έτος δυο συναντήσεις, λίγο πριν τη Γενεύη δηλαδή. Στην Αθήνα, εξάλλου, για συντονιστικούς λόγους ο Νίκος Αναστασιάδης

θα συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η επόμενη συνάντηση θα είναι στις 4 Ιανουαρίου και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση στις 7.

Αναφορικά με το ποιοι θα συμμετέχουν στην Διάσκεψη, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι στις 12 θα προστεθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις. "Θα προσκληθούν και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως απαιτείται. Μεταξύ των μελών αυτών είναι και η ΚΔ. Ο καθένας μπορεί να δίνει την ερμηνεία του, αλλά η ερμηνεία είναι εκεί. Προτού πάμε στη Γενεύη θα έχουν καλυφθεί όλα τα θέματα με διασταυρούμενη διαδικασία", ξεκαθάρισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα