Ξεκαθαρίζει ο Περδίκης: Ο Al Jazeera δεν ζήτησε και δεν πήρε έγγραφα από εμάς

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη διαρροή εγγράφων προς το αραβικό δίκτυο «al jazeera» ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνεργάτες του.

Συμπλήρωσε ότι είναι τιμή για το Κίνημα και τους συνεργάτες του που έδειξαν σε χρόνο ανύποπτο ενδιαφέρον και ερεύνησαν το θέμα των πολιτογραφήσεων, όταν άλλοι έκαναν την πάπια και έβγαζαν προσωπικό κέρδος από αυτή την υπόθεση, εκθέτοντας παγκόσμια την Κύπρο.

  

Δήλωσε επίσης «για πολλοστή φορά ότι όσα στοιχειά θέλει η αστυνομία, είτε σε ότι αφορά τα έγγραφα, είτε όσον αφορά στην επικοινωνία μας με το αραβικό δίκτυο al jazeera, είμαστε στη διάθεσή της οποιαδήποτε στιγμή θέλει, ακόμα και σήμερα να έχουμε συνάντηση για να τα παραδώσουμε». Πρόσθεσε ότι αυτό το έχει πει εδώ και δεκαπέντε ημέρες και «είναι άξιο απορίας γιατί η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως επειδή δεν είναι ουσιαστικά για την έρευνα που διεξάγει».

Τόνισε ότι «κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Κάποιοι για παράδειγμα από τη χθεσινή ημέρα έβγαλαν από τις ειδήσεις τους το γεγονός ότι το ΥΠΕΣ αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα του γενικού ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις. Αντί αυτού επέλεξαν να προβάλουν ψιθύρους και φήμες. Η πραγματική είδηση είναι ότι το ΥΠΕΣ παρακωλύει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, η Επιτροπή Οικονομικών περιμένει τον Ελεγκτή τα πορίσματα της έρευνάς του και τη Δευτέρα θα βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής για να ανακριθεί ο ΥΠΕΣ, ο οποίος την προηγούμενη Δευτέρα επέλεξε να στείλει έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο αντί να πάει ο ίδιος ενώπιον της Επιτροπής».

Κάλεσε «να πάνε στο γραφείο του να πάρουν στοιχεία, να τους δώσω τις επικοινωνίες που είχα με το al jazeera, το οποίο να διευκρινιστεί ότι δεν ζήτησε και δεν πήρε έγγραφα από εμάς. Ζήτησε συνέντευξη, πολιτική δήλωση. Και είναι πολιτική δήλωση που του αρνήθηκα, όχι να του δώσω έγγραφα, γιατί δεν ήθελα να στηρίξω εκείνη την έρευνα. Και ο συνεργάτης μου δεν είχε οδηγίες να δώσει έγγραφα αλλά να καλύψει με πολιτική δήλωση τις ανάγκες του σταθμού».  

Διαβάστε επίσης:

ΠολυκάρπουVSΠαπαγιάννης: «Πολιτικά μηδενικά»-«Η σύζυγος πληρώνεται από κράτος»

Λήψη μέτρων από τον καθηγητή για την πειθαρχική-Τι απαντά στον Αρχιεπίσκοπο

Θα επηρεάσει ο «Ιανός» την Κύπρο; Ποια τροχιά θα ακολουθήσει (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα