Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση

«Κουτσουρεμένη» λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Ομόνοιας είναι η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή στις 20:00. Ο αγώνας Αναγέννηση Δερύνειας – Ομόνοια μετατέθηκε για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση που θα φιλοξενηθεί στο «Λευκόθεο». Τεράστιο ενδιαφέρον προκαλεί ο αγώνας Pokka ΑΕ Καραβά – Νέα

Σαλαμίνα στην κοινή τους έδρα το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», ενώ ο πρωτοπόρος Παφιακός φιλοξενεί στο «Αφροδίτη» την Ολυμπιάς Φρενάρους. Αναλυτικά:
«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Παραδοσιακό πετοσφαιρικό ντέρμπι χωρίς προγνωστικά. Οι δυο ομάδες θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Οι «γαλαζοκίτρινοι» για να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή και οι «κυανόλευκοι» που ψάχνουν μια μεγάλη νίκη για να επιστρέψουν δυναμικά.

Το ΑΠΟΕΛ μετά το αήττητο των τριών πρώτων αγωνιστικών έχασε την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό από τη Νέα Σαλαμίνα και θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Μέλκας δούλεψε τις τελευταίες ημέρες στα λάθη που έγιναν στη Λεμεσό, ώστε οι παίκτες του να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο ντέρμπι.
Η Ανόρθωση θέλει μια μεγάλη νίκη αφού μετρά τρεις σερί ήττες (σ.σ. κέρδισε στην πρεμιέρα την Ολυμπιάς Φρενάρους). Ο κόουτς Γιάννης Γιαπάνης αναμένει από τους έμπειρους παίκτες του να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος.
Σημαντικό στοιχείο του ντέρμπι το γεγονός ότι οι Νίκος Κολάς και Βλάντο Κνέζεβιτς (σ.σ. ήταν «γαλαζοκίτρινος» στο τελευταίο μισό της περιόδου) θα αγωνιστούν εναντίον του ΑΠΟΕΛ, ενώ τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Χρυσοστόμου του ΑΠΟΕΛ έχουν πολύχρονη προϋπηρεσία στην Ανόρθωση.
«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Το προσφυγικό ντέρμπι προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον από τη στιγμή που το πλεονέκτημα της έδρας εξουδετερώνεται. «Κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και αναμένεται να προσφέρουν θέαμα.

Η ομάδα του Λέτσιεφ μετά το νωθρό ξεκίνημα με το ΑΠΟΕΛ βρήκε τα πατήματά της και με το δίδυμο Μοράλες, Ντιγκρουαρένκο είναι ικανή για ζημιές. Η πρώτη νίκη με την Ολυμπιάς Φρ. έδωσε ψυχολογία, ενώ η εμφάνιση με την Ομόνοια έδειξε τις αρετές της ομάδας.
Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου μετά την ήττα της πρεμιέρας με την Ομόνοια έκανε τρεις συνεχείς νίκες (σ.σ. κέρδισε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ) δείχνοντας τη δυναμική της. Στο προσφυγικό ντέρμπι ζητεί άλλη μια νίκη για να παραμείνει στα ψηλά.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός Κωνσταντίνος Καλαφάτης της Pokka ΑΕ Καραβά άρχισε την καριέρα του από τη Νέα Σαλαμίνα. Εξάλλου, οι προπονητές των δυο ομάδων Ντιμίτρι Λέτσιεφ και Αντώνης Κωνσταντίνου «έγραψαν χρυσές σελίδες» με τη Νέα Σαλαμίνα.

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ.
Ο αγώνας στην Πάφο ίσως είναι ο μοναδικός που μάλλον έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ο Παφιακός μετά το σπουδαίο διπλό με την Ομόνοια θέλει να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία του, ενώ η ομάδα της Ολυμπιάδος θα κάνει το μακρινό ταξίδι στην άλλη άκρη της Κύπρου για να βάλει δύσκολα στους πρωτοπόρους.
Η ενσωμάτωση του Βραζιλιάνου Εβάντρο Ντίας στην ομάδα του Παφιακού έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Ο κόουτς Καμπερίδης ευελπιστεί ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν σε ένα αγώνα που έχουν τον πρώτο λόγο με στόχο το τρίποντο.
Οι «κοκκινόμαυροι» του Παύλου Κωνσταντίνου παλεύουν όλους τους αγώνες τους και ειδικά εκτός έδρας δυσκόλεψαν Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ άνκαι έχασαν με 1-3 τελικά. Με το ίδιο σκεπτικό θα πάνε και στην Πάφο για να κάνουν το παιχνίδι τους και ό,τι βγει.
Η βαθμολογία μετά από τέσσερεις αγώνες: 1. Παφιακός 10, 2. Νέα Σαλαμίνα 9, 3. Ομόνοια 9, 4. ΑΠΟΕΛ 8, 5. Αναγέννηση Δερύνειας 5, 6. Ανόρθωση 4, 7. Pokka ΑΕ Καραβά 3, 8. Ολυμπιάς Φρ. 0.

Keywords
Τυχαία Θέματα