Ξανά στον αέρα η επόμενη δόση

Σε νέες περιπέτειες κινδυνεύει να μπει η κυπριακή οικονομία ένεκα της συνεχούς αβεβαιότητας γύρω από το θέμα των εκποιήσεων, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και τέσσερις μήνες.

Η εξ αναβολής έκτη αξιολόγηση του προγράμματος, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι επικεφαλής της τρόικας θα έρθουν τελικά στην Κύπρο στα τέλη του μήνα για την τελική αξιολόγηση.

Την

ίδια ώρα, μετά την απόρριψη της αναπομπής του νομοθετήματος αναστολής του νόμου για τις εκποιήσεις, η Κομισιόν υποδεικνύει ότι οι επιπλέον νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή για το θέμα των εκποιήσεων δεν είναι συμβατές με τις απαιτήσεις του μνημονίου.

Πληροφορίες της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ, αναφέρουν ότι οι δανειστές είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις που αφορούν στο κυπριακό πρόγραμμα προσαρμογής και τα «τερτίπια» της Βουλής και αναμένεται πως απ’ εδώ και πέρα θα είναι πολύ σκληρότεροι από ότι μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή θα ενημερώσει στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι εξελίξεις τόσο στο θέμα των εκποιήσεων αλλά και οι εξελίξεις στην Ελλάδα, φαίνεται να επηρεάζουν και την απόδοση των κυπριακών ομολόγων, κάτι που δυσκολεύει το εγχείρημα για νέα έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές αφού το επιτόκιο δανεισμού έχει αυξηθεί.

Κρίσιμο 15νθήμερο

Για κρίσιμο 15νθήμερο έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, Έχουμε Θέμα, τόνισε ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, καθώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε τα υπόλοιπα λεφτά της δόσης από το ΔΝΤ. Υπάρχει είπε θέληση τόσο εκ μέρους της τρόικας όσο και εκ μέρους της βουλής για να καταλήξουμε σε μια κοινή αποδεκτή λύση. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι μια κρίσιμη περίοδος, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα