Ξανά στο λεγόμενο «δικαστήριο» η υπόθεση για την καρικατούρα του Ερντογάν

Το νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, η παρουσίαση του έργου για κατασκευή χιλιάδων εργατικών κατοικιών και θέματα οικονομίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων, είναι τα κύρια στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.


Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Η τελευταία πράξη στην υπόθεση ντροπής» γράφει ότι άρχισε χθες στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας η υπόθεση για την καρικατούρα του Ταγίπ Ερντογάν με την κατηγορούσα αρχή χθες να αγορεύει και σήμερα είναι η σειρά της υπεράσπισης. Αλλού αναφέρει ότι παρουσιάστηκε το έργο 376 εργατικών κατοικιών

στην περιοχή Αμμοχώστου – Βαρωσίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου δημιουργείται πλέον διέξοδος για όσους, λόγω κίνησης, θέλουν να μην περάσουν στο «νότο» αλλά να γυρίσουν πίσω.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Στόχος 3.500 εργατικές κατοικίες σε 10 χρόνια» αναφέρεται στην παρουσίαση του έργου από το «υπουργείο εσωτερικών» χθες, πρώτο στάδιο του οποίου θα είναι η κατασκευή τέτοιων κατοικιών στις περιοχές Αμμοχώστου και Μόρφου. Αλλού γράφει ότι θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του «δήμου» Κερύνειας. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις ειδικών για το πώς το κοινό μπορεί να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το συνάλλαγμα μας ισοπέδωσε και έφυγε» η εφημερίδα συγκρίνει το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 με τον Φεβρουάριο του 2020 και διαπιστώνει τις συνέπειες της συναλλαγματικής κρίσης. Σε άλλο θέμα γράφει για το δεύτερο ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στα κατεχόμενα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του οποίου αναμένονται σήμερα. Αλλού αναφέρεται στις μαρτυρίες υπαλλήλων εταιρείας παράνομων στοιχημάτων ότι όντως πληρώνονταν από τον γνωστό τ/κ επιχειρηματία, Μπουλούτ Ακατζιάν.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Πανικός για τον κορωνοϊό» δημοσιεύει φωτογραφία των μεταφορέων με ειδικές στολές που μεταφέρουν την γυναίκα από το Ιράν, που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, σε νοσοκομείο φορώντας ειδικές στολές. Αλλού γράφει ότι από τις μαρτυρίες στο «δικαστήριο» αποδείχθηκε ότι η εταιρεία MDA με υπηρεσίες παράνομου στοιχήματος, ανήκαν στον Μπουλούτ Αατζιάν. Σε άλλο θέμα γράφει για το έργο των χιλιάδων εργατικών κατοικιών σε 10 χρόνια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Βαριές ποινές στο εμπόριο ανθρώπων» αναφέρεται στις αλλαγές της «νομοθεσίας» που αφορά το εμπόριο προσώπων και την διακίνηση ανθρώπων με παράνομο τρόπο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μια έκθεση για την τ/κ οικονομία που ετοιμάζεται κάθε τρίμηνο και  τελευταία δείχνει μείωση κατά 15% περίπου και στις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Αλλού γράφει ότι το ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό τέθηκε για παν ενδεχόμενο, υπό καραντίνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα