Ξαφνικό "διαζύγιο" με Μπορέγκο στους Χόρνετς

«Βόμβα» στους Σάρλοτ Χόρνετς, καθώς ο Τζέιμς Μπορέγκο αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας έπειτα από τέσσερα χρόνια στην θέση του head coach.

Έπειτα από 4 χρόνια κοινής πορείας, Σάρλοτ Χόρνετς και Τζέιμς Μπορέγκο θα χαράξουν χωριστούς δρόμους. Ο 44χρονος κόουτς βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας από τη Βόρεια Καρολίνα από το καλοκαίρι

του 2018 και έγινε ο πρώτος Λατίνος που κατάφερε να πάρει θέση head coach στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Παρά την πρόοδο που έδειξαν οι «σφήκες» τα τελευταία τρία χρόνια, όπου σταθερά μετρούσαν +10 νίκες στο διάστημα αυτό, με αποκορύφωμα την σεζόν που διανύουμε, όπου μέτρησαν ρεκόρ 43-39, οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν μαζί.

Αναμφίβολα, η κίνηση αυτή αποτελεί έκπληξη, μιας και οι δύο πλευρές δεν είχαν δείξει σημάδια «διαζυγίου», με την συνεργασία τους να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Συν τοις άλλοις, στα χέρια του Μπορέγκο κατάφεραν να εξελιχθούν παίκτες όπως ο ΛαΜέλο Μπολ, ο Μάιλς Μπρίντζες, ο Τέρι Ροζίερ, ο Πι Τζέι Ουάσιγκτον, αλλά και ο Ντεβόντε Γκράχαμ, με τους Χόρνετς να αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ στο ΝΒΑ.

Πλέον, ο Μιτς Κούπτσακ θα βγει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του Μπορέγκο στην τεχνική ηγεσία των «σφηκών», ενώ το όνομα του προπονητή από το Νιου Μέξικο αναμένεται να βρεθεί στην επιφάνεια για ομάδες που βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, όπως οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Σακραμέντο Κινγκς.

Στην πορεία του στους Χόρνετς ο Μπορέγκο μέτρησε 148 νίκες και 183 ήττες σε 331 παιχνίδια από το 2018 έως και σήμερα. Τις δύο τελευταίες σεζόν οι Χόρνετς βρέθηκαν στο Play In tourmanent, καταλαμβάνοντας την 10η θέση στην Ανατολή, ωστόσο και στις δύο σεζόν ηττήθηκαν στο παιχνίδι των θέσεων 9-10 από Πέισερς και Χοκς, αντίστοιχα. Αμφότερα τα παιχνίδια ήταν εκτός έδρας.

Surprising move in Charlotte, where Hornets improved by 10 victories in each of the past three seasons. Charlotte reached the Play-In Tournament in consecutive seasons too. https://t.co/h7gthyzX3C

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) April 22, 2022

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα