Βύρας: Δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος για τις υπενοικιάσεις

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Δημάρχου Πάφου, αναφορικά με την κακοδιαχείριση και τις αυθαιρεσίες όσον αφορά την διαχείριση των τ/κ περιουσίων. Εκτός από τις ατασθαλίες που γίνονται στην επαρχία Πάφου, ο κ. Φαίδωνος έκανε αναφορά και σε περιστατικά που αφορούν την Λάρνακα.

«Ο Δήμος δεν είναι το αρμόδιο όργανο και η αρμόδια αρχή για το ποιος κατέχει και ποιο υπενοικιάζει και διαχειρίζεται τις τ/κ περιουσίες.», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας προσθέτοντάς πως για θέματα πολεοδομίας και αποδοχής της χρήσης υποστατικών,

ο εκάστοτε Δήμος εξετάζει τις αιτήσεις που έρχονται μέσω του Κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών. «Δεν εξετάζεται καμία άδεια χωρίς την υπογραφή και της αίτησης αλλά και των σχεδίων από τον Κηδεμόνα».


Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ, Βύρας είπε πως ο Δήμος δεν μπορεί να έχει έλεγχο το ποιο κατέχει, ποιος ενοικιάζει, και υπενοικιάζει τ/κ περιουσίες. «Είναι ένα ευρύτερο θέμα που αφορά το Κράτος και την Αρμόδια κρατική υπηρεσία η οποία είναι υπεύθυνη για την διαχείριση αυτών των περιουσιών», είπε.

Στην Λάρνακα, συνέχισε, ολόκληρη η περιοχή του Μακένζι την οποία για χρόνια προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αδειοδοτησής της, είναι κέντρα που είναι χτισμένα πάνω σε τ/κ γη. «Οι αρχικοί χρήστες προχώρησαν σε υπενοικιάσεις και για αυτό τον λόγο παρατηρείται αυτή την στιγμή μια στασιμότητα και προσπαθούμε με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Κηδεμόνα για να επαναφέρουμε την νομιμότητα», κατέληξε

Keywords
Τυχαία Θέματα