Βροχές, χιόνια και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια, και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ενώ από το Σάββατο αναμένεται

μικρή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη η οποία υποχωρεί από την Παρασκευή.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ παροδικά, τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα βόρεια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια, και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη ενώ αργότερα, τοπικά στα δυτικά και τα νότια, ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Σταδιακά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ενώ από το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 75 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Επίτροπος Περιβάλλοντος: Σημαντική η προστασία των υδροβιότοπων

Keywords
Τυχαία Θέματα