Βροχερό σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Βροχερό σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο με την σημερινή νύχτα να αναφέρεται από Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας ότι θα είναι η πιο κρύα νύχτα.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο

αναμένεται βροχόπτωση ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ίσως σημειωθεί χιονόπτωση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, αλλά στα παράλια, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Σε ορισμένες περιοχές θα εμφανισθεί αραιή ομίχλη ή τοπικά ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και στα υπήνεμα νότια και βόρεια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να τραπούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι μέτριους, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά συννεφιασμένος και στα δυτικά και τα βόρεια παράλια όπως και τα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδα. Σε ορισμένες περιοχές θα εμφανισθεί αραιή ομίχλη ή τοπικά ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα το πρωί στα παράλια αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα παράλια ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά ενώ η περιοχή θα επηρεαστεί από σφοδρό νοτιοδυτικό ρεύμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή για να παραμείνει στα ίδια χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα το Σάββατο και την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα