Βρέθηκαν τελικά τα «chips» που καλλιεργεί ο Μπιλ Γκέιτς (BINTEO)

Και τι δεν έχει ακουστεί και γραφτεί όλο αυτό το διάστημα εν μέσω πανδημίας για το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και τις θεωρίες συνωμοσίας που  βλέπουν«σχέδιο» του Μπιλ Γκέιτς και «εμφύτευση» μικροτσίπ στο ανθρώπινο γένος. Κάπου σε όλα αυτά υπάρχει φαινεται μια μικρή «αλήθεια» και μάλιστα νόστιμη!
 

Οι πατάτες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των «εθιστικών» πατατών (αγγλιστί chips) των McDonalds προέρχονται εν μέρει από αγροκτήματα που ανήκουν στον Μπιλ Γκέιτς  και είναι μάλιστα τόσο τεράστια που μπορούν

να φανούν από το διάστημα. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του χαρτοφυλακίου γης του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη γαιών της Αμερικής.

Όπως σημειώνει «αποκαλύπτει το ΝΒC»  λιγότερο από μια δεκαετία, ο Γκέιτς και η πρώην σύζυγός του, η Μελίντα, απέκτησαν αθόρυβα σχεδόν 109.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης - περίπου το μέγεθος του Χονγκ Κονγκ - σε 18 πολιτείες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την εμπορική δημοσίευση The Land Report και το NBC News.

Οι πατάτες που χρησιμοποιούνται από τον γίγαντα του fast-food την Mc Donalds καλλιεργούνται σε μια βιομηχανική φάρμα που εκτείνεται σε περίπου 5.700 εκτάρια στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Το ακίνητο, με την ονομασία 100 Circles Farm, αγοράστηκε από το ζευγάρι για 171 εκατομμύρια δολάρια το 2018, σύμφωνα με τις αναφορές.
 

Διαβάστε επίσης: Η νέα πατέντα Microsoft για εξόρυξη κρυπτονομίσματος από το σώμα &το τσιπάκι

Πιο συγκεκριμένα, αγοράστηκε μέσω μιας σειράς εταιρειών shell που συνδέονται με τον επενδυτικό τους όμιλο, Cascade Investments, που εδρεύει επίσης στην Ουάσιγκτον.

Συμμετέχοντας σε ένα Reddit AMA (Ask Me Anything) τον Μάρτιο, ο Γκέιτς επιβεβαίωσε όταν ρωτήθηκε για τις αγορές καλλιεργήσιμης γης, προσθέτοντας ότι δεν σχετίζονται με τις προσπάθειές του για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη γεωργία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Leading Harvest – μια ΜΚΟ  που κάνει εμπόρια διαδικτυακά ως «πρωτοπόρος για την προώθηση της αειφόρου γεωργίας» - δημιούργησε το πρόγραμμα αειφορίας, το οποίο μετρά μεταβλητές όπως η υγεία του εδάφους, η βιοποικιλότητα, η ποιότητα των καλλιεργειών και η διαχείριση των υδάτων.

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Leading Harvest είναι η Cottonwood Ag, μία από τις θυγατρικές της Cascade.

Σύμφωνα με ορισμένους αγρότες που κατέχουν γειτονικές εκτάσεις  δεν έχουν γίνει πολλά για να διατηρηθούν οι επιπτώσεις της βιομηχανικής γεωργίας στο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Κορωνοϊός και εμφύτευση μικροτσίπ - Τι λέγεται και τι ισχύει (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα