Βρετανία/AstraZeneca: 19 θάνατοι σε 79 αναφορές εμφάνισης θρόμβων αίματος

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έκαναν σήμερα γνωστό πως διαπίστωσαν 19 θανάτους ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca σε ένα σύνολο 79 περιστατικών θρομβώσεων, που καταγράφηκαν.

Τα περιστατικά αφορούν 51 γυναίκες και 28 άνδρες ηλικίας 18-79 ετών, διευκρίνισε η Τζουν Ρέιν, διευθύντρια της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων MHRA.

Ανεστάλη η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19

για τους κάτω των 60 ετών            

Η Εσθονία ανέστειλε σήμερα τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Βαλτικής χώρας.

Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών. Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ίργια Λούτσαρ, ανέφερε πως η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών που θα καταστούν διαθέσιμες για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε υπεραμύνθηκε της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών, λέγοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επικαιροποιούσε τις οδηγίες του για τη συγκεκριμένη ομάδα σήμερα.

Διαβάστε επίσης: 

AstraZeneca: 169 περιπτώσεις θρομβοεμβολών σε σύνολο 34 εκατομμυρίων δόσεων

EMA για AstraZeneca: Οι θρομβώσεις είναι παρενέργεια, αλλά σπάνια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters             

Keywords
Τυχαία Θέματα