Βρετανία: Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προχωρήσει στην διεξαγωγή της σημαντικής ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η δήλωση του εκπροσώπου έγινε μετά από αναφορές των ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της αναφερόμενης ψηφοφορίας.

Η σχετική πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται να κατατεθεί επίσημα, αργότερα σήμερα.

"Στο βρετανικό κοινοβούλιο άπτονται οι εξελίξεις για την συμφωνία"

Η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα στην εβδομάδα για το Brexit, άπτεται του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά το μηδενικό αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξήχθησαν με το Λονδίνο, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε στην διάρκεια μιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στο τηλέφωνο με την Τερέζα Μέι χθες το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.

Ανασκόπηση των τεχνικών εργασιών

Σε ανασκόπηση της τεχνικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις εγγυήσεις για την προσωρινή χρήση του λεγόμενου backstop, από τις ομάδες των διαπραγματευτών ΕΕ και ΗΒ, προχώρησαν αργά χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η Πρωθυπουργός του ΗΒ Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο Πρόεδρος Γιούνκερ και η Τ.Μέι δεν έχουν ορίσει νέο ραντεβού, αλλά οι ίδιοι και οι διαπραγματευτικές ομάδες είναι πάντοτε έτοιμοι όποτε χρειαστεί.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μ.Σχοινάς υπενθύμισε ότι η Κομισιόν έχει πραγματοποιήσει προτάσεις για περισσότερες εγγυήσεις για το ότι το backstop θα είναι προσωρινό, αν και εφόσον χρησιμοποιηθεί, και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κατά την μεταβατική περίοδο (μέσω εναλλακτικών διευθετήσεων).

Κατέληξε δε επαναβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ σκοπεύει να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης πριν από τις 29 Μαρτίου και τώρα εναπόκειται στο Κοινοβούλιο του ΗΒ να λάβει αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Κανονικά, Brexit,vretania, kanonika, Brexit