Βρέφος 4 μηνών εγκαταλείφθηκε στα κατεχόμενα
Συγκινεί η ιστορία ενός τετράμηνου βρέφους, που εγκαταλείφθηκε σε νοσοκομείο στα κατεχόμενα. Επίσης, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Νικόλα Σκουρίδη για επιστροφή στον Λάρνακα της Λαπήθου και η ανακοίνωση του ΓΓ της ΚΤΟΣ για το θέμα, η ολοκλήρωση του προσχεδίου «νόμου» σχετικά με τη μεταρρύθμιση στον «δημόσιο τομέα», οι εκκλήσεις των ειδικών όπως οι έλεγχοι στα λαχανικά και τα φρούτα εντατικοποιηθούν και η πρόταση «νόμου» για αύξηση των ποινών που επιβάλλονται σε υποθέσεις που αφορούν απαγωγή και εμπορία ατόμων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Οδεύει προς το τέλος η μεταρρύθμιση στο δημόσιο», γράφει ότι ολοκληρώθηκε η πρόταση για τη μεταρρύθμιση στον «δημόσιο τομέα» και ήδη έχει σταλεί στη «βουλή» για έγκριση. Αναφορά γίνεται και στην περίπτωση του βρέφους, τεσσάρων μηνών, που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του αμέσως μετά τη γέννησή του, και το σπίτι του είναι το νοσοκομείο ενώ οικογένειά του είναι οι νοσηλευτές. Σε δηλώσεις της η «διευθύντρια» των «κοινωνικών υπηρεσιών» είπε ότι άρχισε η διαδικασία εξεύρεσης θετής οικογένειας. Προβάλλει, ακόμα, ρεπορτάζ σχετικά με τις τιμές στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές και γράφει ότι η εφημερίδα κάθε Παρασκευή θα δίνει συγκριτικά τις τιμές διαφόρων προϊόντων από τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Προβοκάτσια στον Λάρνακα της Λαπήθου», γράφει ότι η απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» να επιστρέψει την περιουσία στον Λάρνακα της Λαπήθου στον Νικόλα Σκουρίδη έχει προκαλέσει «ρατσιστικές» και «εθνικιστικές» αντιδράσεις, ενώ αναφορά γίνεται και σε ανακοίνωση του ΓΓ της τ/κ συντεχνίας δασκάλων ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Γράφει, ακόμα, ότι το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θα δοθεί φέτος στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ και στη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο.
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μέτρα ενάντια στην εμπορία ατόμων», αναφέρεται στην πρόταση για αλλαγή στον «νόμο» περί εγκλημάτων και συγκεκριμένα στην αναθεώρηση των ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ατόμων και απαγωγής. Αναφορά γίνεται και σε απάντηση της Σιμπέλ Σιμπέρ, τέως «προέδρου της βουλής», σε κατηγορίες εναντίον της ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η απόφαση για δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας για το θέμα των μουσείων, των βιβλιοθηκών και των αρχείων. Προβάλλει, ακόμα, τις επισκέψεις και συγκεντρώσεις των υποψηφίων για τις «εκλογές» της 24ης Ιουνίου.
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κίνδυνος στα τρόφιμα», προβάλλει δηλώσεις ειδικών σχετικά με το θέμα των ελέγχων σε φρούτα και λαχανικά και την έκκληση που απευθύνουν στις «αρμόδιες υπηρεσίες» να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να γίνονται έλεγχοι και στις τροφές των ζώων. Γράφει, ακόμα, ότι δημοσκόπηση δείχνει ότι τα ποσοστά της κόρης του Ντερβίς Έρογλου, Γκεντζάϊ Έρογλου (32,7%), αυξάνονται και πλησιάζουν τα ποσοστά του Μεχμέτ Χαρματζί (36,1%) εν όψει των τοπικών "εκλογών". Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη νεαρού Ιρανού, ο οποίος συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου με 110 γραμμάρια αμφεταμίνης κρυμμένα στα ρούχα του.
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θα αποφευχθεί η μοντέρνα δουλεία», αναφέρεται στον πρόταση για αλλαγή στον «νόμο» περί εγκλημάτων και στην αύξηση των ποινών και γράφει ότι σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα νομικοί χαιρέτισαν την πρόταση, λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει πριν χρόνια η αλλαγή. Αλλού προβάλλει τις αντιδράσεις των παραγωγών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει νερό για τις σοδειές τους, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για μεταφορά στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου του νερού που μεταφέρεται από την Τουρκία. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις του ο «υπουργός» γεωργίας Ερκούτ Σαχαλί είπε ότι οι αποζημιώσεις σε γεωργούς για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των φυσικών καταστροφών θα φτάσουν τα 40 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 7,5 εκατ. ευρώ).
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η ΔΕΗ τοποθετεί τους «έξυπνους» μετρητές – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
- Θύελλα για την απαγόρευση βαπτίσεων λόγω πολιτικού γάμου
- Δράμα: «Φίλοι» του 37χρονου τα δύο αδέλφια που τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους
- Το μοιραίο ραντεβού με τους φίλους που οδήγησε στο θάνατο του 37χρονου από τη Δράμα
- Πανελλήνιες 2018, το θέμα της Έκθεσης για την Παιδεία και την Εκπαίδευση
- Δράμα: Θαμμένος σε αυλή στην Αλιστράτη ο 37χρονος από την Προσοτσάνη
- Απεργία σε τρένα και προαστιακό - Πώς θα λειτουργήσει το μετρό
- Πανελλήνιες 2018: Aυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα (Έκθεση)
- Πανελλήνιες 2018: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας
- Το θαύμα των εικόνων της Αγίας Σοφίας που άφησε άφωνους τους Τούρκους!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Καδής: Αρνητικές επιπτώσεις από αλόγιστη χρήση πλαστικών
- Τραγικό τέλος εξαφάνισης 37χρονου: Βρέθηκε θαμμένος σε αυλή
- Συνελήφθη στη Λεμεσό ο Τάσος Σιμιλλίδης
- Έθαψαν νεογέννητο και το βρήκαν ζωντανό 8 ώρες μετά (vid)
- Ελλάδα: Πολύνεκρο θανατηφόρο -Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς
- Βρέφος 4 μηνών εγκαταλείφθηκε στα κατεχόμενα
- Οσάτσι για Κυπριακό: Θέλουμε να βοηθήσουμε - Πέστε μας πώς
- Οι στρατηγοί ΗΠΑ και Ρωσίας τα λένε στο Ελσίνκι
- Δάνειο ΔΝΤ 50 δις. σε Αργεντινή με αντάλλαγμα λιτότητα
- Έσπασαν ρεκόρ, στις 3000 τα διαρκείας του ΑΠΟΕΛ!
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Βρέφος 4 μηνών εγκαταλείφθηκε στα κατεχόμενα
- Ελλάδα: Πολύνεκρο θανατηφόρο -Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς
- Δάνειο ΔΝΤ 50 δις. σε Αργεντινή με αντάλλαγμα λιτότητα
- Ζαχίντ: "Αν υπάρξει μία καλή ευκαιρία..."
- ΠΑΣΥΞΕ: Διορθωτικές κινήσεις στο θέμα μείωσης τουρισμoύ
- Ν. Κορέα: Ο Μουν πάει Ρωσία μετά από πρόσκληση του Πούτιν
- Στο τραπέζι του Ολυμπιακού κι ο Ντένι Αλάρ (vid)
- Οσάτσι για Κυπριακό: Θέλουμε να βοηθήσουμε - Πέστε μας πώς
- Καδής: Αρνητικές επιπτώσεις από αλόγιστη χρήση πλαστικών
- Πρόβλημα στο Facebook – Κοινοποιήθηκαν προσωπικά μηνύματα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πολύνεκρο δυστύχημα με πρόσφυγες και μετανάστες στην Εγνατία Οδό
- Β. Λεβέντης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε ποτέ στην έννοια της πατρίδας
- Νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Πάτρα!
- Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος
- Αμάλ Κλούνεϊ: Στη μηχανή του Τζορτζ με σορτσάκι και σανδάλια
- Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό - Πέντε νεκροί μετανάστες
- L' Equipe: Εχει υπογράψει ήδη στην Αρσεναλ ο Παπασταθόπουλος
- Στην αγκαλιά του ΔΝΤ επιστρέφει η Αργεντινή με δάνειο 50 δισ.
- Δάνειο 50 δισ. δολάρια το ΔΝΤ στην Αργεντινή με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας
- Δάνειο 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ στην Αργεντινή