Βράβευση Κυπρίου ποιητή από Ακαδημία Αθηνών για B. Mιχαηλίδη

Τον Κύπριο ποιητή Γιώργο Μοράρη βράβευσε χθες η Ακαδημία Αθηνών, στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, για το βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι με θέμα τον εθνικό ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Η βράβευση συνέπεσε και με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών άρχισε χθες στις 6 μ.μ. με ομιλία του Προέδρου της Λουκά Παπαδήμου

με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές». Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματεύς της Ακαδημίας Βασίλειος Χ. Πετράκος παρουσίασε την Έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2017. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας και τέλος η Συνεδρία έκλεισε με την αναγγελία προκήρυξης των νέων βραβείων από τον Γενικό Γραμματέα.

Στον Κύπριο ποιητή Γιώργο Μοράρη που διαμένει στην Αθήνα, απονεμήθηκε το Βραβείο Εμμανουήλ Ροΐδου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ανδρέα Ανδρεάδη, για φιλολογική ή κριτική μελέτη με θέμα από τη ζωή και το έργο Έλληνα λογοτέχνη, οίκοθεν, για το βιβλίο του, «Μια διπλή απόκλιση της κυπριακής διαλέκτου και του ποιητικού λόγου. Ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917)» (Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2016).

Keywords
Τυχαία Θέματα