Βουτιά καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου στην Ασία

Στον απόηχο της Συνόδου των μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) στη Ντόχα, η οποία απέτυχε να καταλήξει σε συναίνεση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, βουτιά καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου στην Ασία.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 4,53% στα $38,35 το δολάρια.

Το μπρεντ απώλεσε 4,04% της τιμής του υποχωρώντας στα $41,36 το βαρέλι.

Με το επόμενο κρίσιμο

ραντεβού του ΟΠΕΚ να έχει καθοριστεί τον Ιούνιο στη Γενεύη, τα μέλη του Οργανισμού χρειάζονται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να φτάσουν σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σαλέχ αλ Σάλα.

Οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ επηρέασαν το Χρηματιστήριο του Τόκιο, το οποίο έκλεισε με έντονη πτώση. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε πτώση 3.40%.

Απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους τίτλους των πετρελαϊκών εταιριών να οδηγούν την αγορά πτωτικά. Πτωτικά εκκίνησαν τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να αποδοκιμάζουν τη μη επίτευξη συμφωνίας για το «πάγωμα» της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,78%, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,62% και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,93% στις 4.453 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση κατά 0,87%.

Keywords
Τυχαία Θέματα