«Βουνό» τα σκουπίδια στην περιοχή δίπλα από το ΓΝ Λεμεσού (ΦΩΤΟΣ)

Ένα «βουνό» από σκουπίδια έγινε η περιοχή δίπλα από το Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, στην οποία παραθέτει φωτογραφικό υλικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Για ακόμη μια φορά αντικρίζουμε ένα άσχημο θέαμα διάσπαρτων σκουπιδιών με άχρηστα υλικά στην Κύπρο. Η περιοχή του Δήμου Πολεμιδιών μετατράπηκε σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών από άχρηστα υλικά, ψυγεία, έπιπλα ακόμα και ένας νεκρός σκύλος

βρίσκονται μόλις μισό χιλιόμετρο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σε επιτόπια επίσκεψη μας στο σημείο διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές. Τραγικές και απαράδεκτες εικόνες που δεν αρμόζουν σε κανένα φυσικό περιβάλλον.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός πως ακόμη μια περιοχή στην Κύπρο «πνίγεται» μέσα στα σκουπίδια στη δυσοσμία και την βρωμιά. Ακόμη πιο στενάχωρο όμως είναι πως όπως φαίνεται οι αρμόδιοι πολλές φορές αγνοούν τέτοιου είδους περιστατικά και δεν δίνουν καμία σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά το περιβάλλον, και την υγεία μας.

Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να προσπαθούμε για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες.

Καλούμε τον Δήμο και την κοινότητα των Πολεμιδιών να επέμβουν άμεσα ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπος.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα