Βουλή και ΚΟΑ τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με επιτυχία διοργανώθηκε σήμερα 10 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία», φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα, με συνδιοργανωτές την Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Ο αγώνας διοργανώθηκε με τη στήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου.  Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων της Βουλής

για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας προσανατολισμού της κοινωνίας στα δικαιώματα, δυνατότητες και ικανότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στον αγώνα συμμετείχαν η Πρόεδρος της Βουλής, βουλεύτριες και βουλευτές, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, παράγοντες της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καθώς και αθλητές των σωματείων Nicosia Rollers, Apollon Λεμεσού και Ήφαιστος Λεμεσού.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου τόνισε ότι «οι ζωές και το έργο πολλών ανθρώπων με αναπηρία είναι η κραυγαλέα απόδειξη ότι η αναπηρία δεν ορίζει και δεν περιορίζει το ανθρώπινο πνεύμα, το ταλέντο, τη θέληση να ζήσει κανείς τη ζωή στο έπακρο» και συνέχισε «το πραγματικό  πρόβλημα  είναι  τα  στερεότυπα  με  τα  οποία  περιβάλλουμε  εμείς  τη διαφορετικότητα, η προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία, η έλλειψη υποδομών, η μη τήρηση και εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών που προνοούν για τα θέματα προσβασιμότητας.  Όλα αυτά είναι που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία σε κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό και σε μείωση του επιπέδου ζωής τους»

Στον χαιρετισμό της η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη ανέφερε ότι ο αθλητισμός αφορά όλους και πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αθλητισμός αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο στη διάθεση μας για να σπάσουμε τα στερεότυπα και να δημιουργήσουμε τον κόσμο που μας αξίζει. Γι’  αυτό και η στήριξη του ΚΟΑ είναι διαχρονική προς τις Συνομοσπονδίες και τις Ομοσπονδίες, που καλλιεργούν αθλήματα για άτομα με κινητική αναπηρία, αισθητηριακή αναπηρία, νοητική αναπηρία και μεταμοσχευμένους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα