Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αδιάφθοροι – Η ενόχληση Ιωνά

Η Ολομέλεια της Βουλής έκανε μερικώς αποδεχτή την αναπομπή του νόμου για την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο νόμος δίνει την εξουσία στην Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου να προβαίνει σε παρακολουθήσεις της επικοινωνίας του ελεγχόμενου μέλους του Σώματος χωρίς δικαστικό ένταλμα.

Επίσης χωρίς δικαστικό ένταλμα θα διενεργεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους ναρκοτέστ και αλκοτέστ, αλλά και θα μετέρχεται οποιεσδήποτε άλλες νόμιμες μεθόδους για σκοπούς συλλογής και αξιοποίησης μαρτυρικού υλικού.

Η

Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την αναπομπή του Περί Αστυνομίας Νόμου, με 17 ψήφους υπέρ της αναπομπής και 32 εναντίον.

Η Βουλή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ενέκρινε το δωδεκατημόριο του Φεβρουαρίου για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, που παρέστη στη συνεδρία, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτοί όλοι οι λόγοι της αναπομπής των δύο νόμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι η επιμονή της Βουλής για την πρόνοια να απαιτείται δικαστικό ένταλμα για έλεγχο σε υποστατικό αστυνομικών δυσκολεύει σημαντικά την Αστυνομία στο να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη διαφθορά.

«Χρειάζεται να τολμήσουμε. Αν δεν σπάσουμε αυγά, δεν γίνεται ομελέτα», δήλωσε.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα