Βούλγαρος Υπ. Δικαιοσύνης: Οι κακοποιοί δεν πρέπει απλώς να φυλακίζονται

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ενδοοικογενειακή βία στη Βουλγαρία, ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης, Κρουμ Ζάρκοφ, δήλωσε στην πόλη Ρούσε τη Δευτέρα, ότι δεν αρκεί απλώς να φυλακίζονται οι κακοποιοί και οι εγκληματίες. Ο Ζάρκοφ διευκρίνισε ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία.

Ο Υπουργός είπε ότι οι εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αποκατασταθούν. «Αν αγωνίζονται με ψυχικές ή άλλες δυσκολίες, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ώστε να μην πληγώνουν πια άλλους. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που προσπαθώ να αντιμετωπίσω

ως Υπουργός Δικαιοσύνης», είπε.

Ο Ζάρκοφ δήλωσε ότι η υποτροπή αποτελεί απειλή για το κοινό. Και πρόσθεσε: «Επειδή αυτοί οι άνθρωποι πάνε φυλακή, τιμωρούνται, μετά βγαίνουν και επαναλαμβάνουν τα εγκλήματά τους. Και άλλοι υποφέρουν. Δεν πρόκειται μόνο για φόνο. Πολλές γυναίκες και παιδιά υφίστανται κακοποίηση διαφόρων ειδών ή κρατούνται σε εξάρτηση, είτε αυτή είναι ψυχολογική είτε οικονομική».

Αν και ο Υπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να επισημάνει κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, είπε ότι για πάρα πολύ καιρό αυτή η συζήτηση δεν έχει διεξαχθεί με κανονικό τρόπο, γεγονός που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα ανθρώπινα θύματα.

Σχολιάζοντας το αίτημα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για αύξηση μισθών κατά 20% το 2023, ο Ζάρκοφ είπε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν ανοιχτή. Είπε: «Μερικά από (τα αιτήματα) είναι θεμιτά και άλλα πρέπει να αξιολογηθούν. Τώρα αυτό είναι στα χέρια των βουλευτών, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Αυτό που έκανε η υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι να δείξει το σχέδιο του κράτους με τις πολιτικές που διακυβεύονται. Υπόκεινται σε αλλαγές, αλλά όχι από μια υπηρεσιακή Κυβέρνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα