Βουλγαρία: Το Υπουργείο άμυνας εκφράζει ευγνωμοσύνη για τους στρατιωτες του

«Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει ευγνωμοσύνη για τον ρόλο που διαδραματίζει ο κάθε Βούλγαρος στρατιώτης, εντός της χώρας και στο εξωτερικό, εξυψώνοντας το κύρος του στρατού μας. Με την αποστολή σας δείχνετε ότι ο Βουλγαρικός Στρατός είναι ένας αξιόπιστος και αντάξιος σύμμαχος που εκτελεί επιτυχώς και με υπερηφάνεια τα συμμαχικά καθήκοντά του στις αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». Αυτά δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ κατά την παραδοσιακή τηλεδιάσκεψη με τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που

συμμετέχουν σε αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. «Τη φετινή χρονιά η Βουλγαρία αύξησε τη συμμετοχή της στις αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, κάτι που δείχνει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια της περιοχής», επισήμανε περαιτέρω ο Στογιάνοφ.

Ο υπουργός συνεχάρη τους Βούλγαρους στρατιώτες για την εξαίρετη υπηρεσία τους και τους ευχήθηκε καλή υγεία και ειρηνικές γιορτές.

Ο Στογιάνοφ επιβεβαίωσε την υπόσχεση που έδωσε κατά την επίσκεψή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τον Σεπτέμβριο, στη συνάντηση με τα μέλη της βουλγαρικής μονάδας που σταθμεύει εκεί, ότι θα αυξήσει τον μισθό των στρατιωτών που υπηρετούν σε αποστολές στο εξωτερικό. «Αναμένουμε, το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, να έχουμε αποσαφηνίσει πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί όλων των στρατιωτών στο εξωτερικό, καθώς η αρχική εκτίμησή μας ήταν για αύξηση 50%», πρόσθεσε.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ είπε: «Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας στον περιορισμό της κλιμάκωσης της έντασης στο Κόσοβο, στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για την ουσιαστική συμβολή σας στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας στο Ιράκ. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι, εκτός από τα παραδοσιακά καθήκοντα της διασφάλισης της υγείας του προσωπικού της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί, εσείς, οι γιατροί μας εκεί, αναλάβατε και εκτελέσατε και άλλες, σημαντικές, ανθρωπιστικές αποστολές». Υπογράμμισε επίσης τις θετικές αξιολογήσεις που λαμβάνει από τις διοικήσεις όλων των αποστολών για το έργο που εκτελούν οι βουλγαρικές μονάδες.

Ο Ναύαρχος Εφτίμοφ σημείωσε ότι, από στρατηγικής απόψεως, η ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων είναι σημαντική για τη Βουλγαρία. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα βελτιωθεί η υλική υποστήριξη σε όπλα και εξοπλισμό των βουλγαρικών μονάδων.

Αυτήν την περίοδο, περίπου 150 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας συμμετέχουν σε αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Στην τηλεδιάσκεψη, ο Διοικητής της βουλγαρικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων, υποστράτηγος Βαλέρι Τσόλοφ, περιέγραψε τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη στρατιωτική επιχείρηση Althea της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη μη μάχιμη αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) και στην επιχείρηση της ΕΕ στο Μαλί. Ο υπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκαν από τον συνταγματάρχη Κραζιμίρ Τσένοφ, τον διοικητή του Εθνικού Αποσπάσματος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τον αντισυνταγματάρχη Καλίν Σταμένοφ, διοικητή της Εθνικής Μονάδας στην KFOR, τον ταγματάρχη Βέζελίν Ζέτσεφ, διοικητή της Εθνικής Μονάδας στη μη μάχιμη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και την Υπίατρο Ντιλιάρα Μαρίνοβα, διοικήτρια της Εθνικής Μονάδας στο Μαλί.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία-Ουκρανία: Θέλει το τέλος του πολέμου, με διπλωματικές διαπραγματεύσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλγαρία, Υπουργείο,voulgaria, ypourgeio