Βουλευτικές: Στα άκρα η αντιπαράθεση για την ονοματοδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα άκρα φαίνεται να τραβάει την αντιπαράθεση το ΑΚΕΛ, σε σχέση με την εκλογική του ονοματοδοσία.

  Η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα που αποκλείει το δεύτερο συνθετικό «αριστερά – νέες δυνάμεις», στρέφει το ΑΚΕΛ στο Εκλογοδικείο, αμφισβητώντας ακόμη και το εκλογικό αποτέλεσμα. 

«Στο εκλογοδικείο για να προχωρήσουμε θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Μ’ αυτή την έννοια λοιπόν, θα πάμε στο εκλογοδικείο», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Άντρος Κυπριανού.

Θέση της κυβέρνησης είναι πως το ΑΚΕΛ πρέπει να σεβαστεί την γνωμάτευση ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου, ενώ διαμηνύει πως δόθηκε η ευκαιρία μέσω πρότασης νόμου και το ΑΚΕΛ την καταψήφισε.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για προσπάθεια συσπείρωσης ψηφοφόρων. 

«Η λύση την οποία πρότειναν με το νομοσχέδιο ήταν να μας κάνουν τη χάρη σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση να διεκδικήσουμε με το όνομα ΑΚΕΛ – αριστερά νέες δυνάμεις. Τελεία και παύλα. Και στην συνέχεια να υποχρεωνόμαστε να κατέβουμε στις εκλογές με το όνομα ΑΚΕΛ.  Οι ίδιοι πήραν την απόφαση που πήραν για να μας  βοηθήσουμε να συσπειρώσουμε τους οπαδούς μας;» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

«Θα μπορούσαν να κατέλθουν με την ονομασία που χρησιμοποίησαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, δίδοντας έτσι προσωρινή λύση στο θέμα. Μετά, θα μπορούσαν να προχωρήσουν είτε με την προσωρινή αλλαγή της ονομασίας τους είτε με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, όπως θα έκριναν σκόπιμο, όταν θα συγκροτείτο η νέα Βουλή», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, κληθείς να σχολιάσει την πρόθεσή να λάβει κρατική αποζημίωση, εν καιρώ πανδημίας και οικονομικής κρίσης, απάντησε:  

«Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα τα δίκαια και τα δικαιώματά μας».

Πάντως, το ΑΚΕΛ αξιολογεί όλα τα πιθανά ένδικα μέσα, ακόμη και πριν τις εκλογές, ενώ οι ενστάσεις που κατέθεσε εκκρεμούν.

Σε δηλώσεις ο Έφορος ανέφερε «Δεν έχω λάβει υπόψη τι συγκεκριμένα υποβλήθηκε, είναι στη διαδικασία να έρθουν κοντά μου. Θα ενημερώσουμε πρώτα αυτούς που τις υπέβαλαν και στην συνέχεια και το κοινό».

Η ΕΔΕΚ, αν και επίσης επηρεάζεται, κρατάει μετριοπαθή στάση, με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να αναφέρει τα εξής:

«Από την στιγμή που η απόφαση είναι ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε τις εκλογές στη βάση του ονόματος όπως είναι κατοχυρωμένο στο Μητρώο Πολιτικών κομμάτων, θα το σεβαστούμε. Από εκεί και πέρα, κάθε κόμμα μπορεί να καθορίσει την δική του συμπεριφορά ανάλογα, και όλοι θα κριθούμε από την συμπεριφορά μας».

Στο μεταξύ, ουδεμία ένσταση υπεβλήθη για τις 658 υποψηφιότητες, ενώ εκλέγεται χωρίς ανθυποψήφιο ο Αντιπρόσωπος των Αρμενίων, Μαχτεσιάν Βαρτκές.  Το σύνολο των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται στις 557,589.

Διαβάστε επίσης: 

ΚΕ: Απέλπιδα προσπάθεια του ΑΚΕΛ για συσπείρωση των οπαδών του

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η πανδημία λειτούργησε ως μεγεθυντικός φακός

Keywords
Τυχαία Θέματα