Βουλευτικές: Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία που θα εκλέξει τους 56 νέους βουλευτές που θα βρεθούν στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι ψήφισε το 26% των ψηφοφόρων παγκύπρια. Το ποσοστό καταγράφηκε στη Λευκωσία  ήταν 23.4%, στη Λεμεσός ψήφισε το 25,1%, στην Αμμόχωστο 31,7%, στη Λάρνακα 27.9%, στην Πάφο 32.7% και στις κάλπες του εξωτερικού το 18.2%.

Οι κάλπες θα παραμείνουν θα ανοίξουν εκ νέου στη 13:00 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 18:00 το

απόγευμα.

Ψήφισαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κρατικοί αξιωματούχοι και Αρχηγοί κομμάτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν έσπασε ούτε κατά τις φετινές εκλογές την παράδοσης και στη συνοδεία των εγγονών ψήφισε το πρωί στο Λανίτειο Λύκειο, στη Λεμεσό και χρησιμοποιώντας φράση του Αβραάμ Λίνκολν, κάλεσε τους πολίτες «να επιλέξουν με βάση τη δική τους κρίση ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών μας».

Διαβάστε επίσης: Με φράση του Λίνκολν το μήνυμα του ΠτΔ για την αποχή στις Βουλευτικές

Ο πρόεδρος του Διορατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ψήφισε στο Γυμνάσιο της Ακρόπολης, στη Λευκωσία. Ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις εξερχόμενος της αίθουσας όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ανέφερε πως «η δημοκρατία βασίζεται στη συμμετοχή μας και δυναμώνει με την ψήφο μας. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη χώρα μας. Οι πολίτες αποφασίζουν για την επόμενη μέρα. Καλή ψήφο σε όλους».

Διαβάστε επίσης: Α. Νεοφύτου: Οι πολίτες αποφασίζουν για την επόμενη μέρα

Στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Κυπριανού έκανε κάλεσμα στον κόσμο «να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να κάνει την επιλογή που ο ίδιος θέλει», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πολιτικά κόμματα που «δεν άντεξαν στον πειρασμό και συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που παραβιάζει τις νομοθεσίες».

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ:Κάποια κόμματα δεν άντεξαν στον πειρασμό και παραβίασαν τις νομοθεσίες

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε πως, «τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την αποχή και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την ψήφο διαμαρτυρίας».

Διαβάστε επίσης: Ν. Παπαδόπουλος: Τίποτα δεν αλλάζει με την αποχή ή με την ψήφο διαμαρτυρίας

Στην κάλπη βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Κάρογιαν ,στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως, Κέντρο Β στον Στρόβολο. «Είναι η ώρα που ο λαός θα μιλήσει, είναι η ώρα που ο λαός θα διαμορφώσει την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, είναι η ώρα που με τη συμμετοχή του κι όχι με την αποχή του, μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να αναγεννηθεί η ελπίδα, για να δημιουργηθεί και να αναγεννηθεί το όραμα, αυτό που χρειάζεται η κοινωνία κυρίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κος Κάρογιαν.

Διαβαστε επίσης: Μ. Καρογιάν: Είναι η ώρα που ο λαός θα μιλήσει

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. Σε δηλώσεις του σημείωσε πως εάν θέλουμε να έχουμε μια Βουλή με έντιμους βουλευτές, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε: Γ. Λιλλήκας: Με συμμετοχή και σωστές αποφάσεις μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα

Στο Λανίτειο Λύκειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του έξω από το εκλογικό κέντρο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αντιλαμβανόμαστε τον θυμό και την απογοήτευση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μερίδα πολιτών, όμως δεν πρέπει να οδηγηθούν σε λανθασμένες αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης: Μ. Σιζόπουλος: Με σύνεση και ψυχραιμία να γίνουν σωστές επιλογές

Στο Λύκειο Άγιο Ιωάννη και στο Κέντρο Ν' , στη Λεμεσό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Αδάμου ο οποίος δήλωσε πως «σήμερα εμείς δεν πρέπει να μιλάμε, σήμερα πρέπει να μιλήσει ο κόσμος».

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Πνοή Λαού, Δημήτρης Τριμιθιώτης, ο , Πρόεδρος Ενεργοί Πολίτες Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Νικόλας Προδρόμου, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου και ο Πρόεδρος Αφύπνισης Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Βουλευτικές 2021: Η Κύπρος εκλέγει τους 56 εκλεκτούς

Σύλληψη υποψήφιου βουλευτή και παρατράγουδα

Από τη σημερινή διαδικασία δεν έλειπαν τα παρατράγουδα με υποψήφιο βουλευτή να συλλαμβάνεται από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό, Λουκά Σπαθάρη πρόκειται για τον υποψήφιο Βουλευτή του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Λευτέρη Γεωργίου ο οποίος προσπάθησε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς μάσκα

Η Αστυνομία προχώρησε σε επισήμανση προς τον κ. Γεωργίου και του επιδόθηκε μάσκα για να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια ο υποψήφιος Βουλευτής επιτέθηκε σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να προχωρήσει στη σύλληψή του.

Πάντως σύμφωνα με την Αστυνομία η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτικές: Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα