Βορκάς: Δεν περιποιεί τιμή η εκταφή νεκρών - Ανευθυνότητα και ανικανότητα

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας, Μιχάλης Βορκάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις υποθέσεις του Θανάση της Χριστίνας και του Βαγγέλη, τρεις υποθέσεις που η αρχική τους ποινική διερεύνηση έδειξε διαφορετικά αίτια θανάτου από την πραγματικότητα.

Ο κ. Βορκάς ανέφερε ότι δεν περιποιεί τιμή σε κανένα αυτό το οποίο έχει συμβεί και το είδαμε να εξελίσσεται σε μία Κύπρο Ευρωπαϊκή, να βλέπουμε διατάγματα να επιτρέπουν την εκταφή νεκρών με σκοπό να

γίνει η δουλειά η οποία έπρεπε να γίνει χρόνια πριν.

«Καταρχάς αποτελεί μεγάλη προσβολή για το νεκρό όσο και για τους οικείους του. Η κυπριακή κοινωνία είναι ενήμερη πιστεύω για τα γεγονότα τα οποία οφείλονται σε μεγάλες αδυναμίες  σε σημείο που αγγίζουν την ανευθυνότητα, την ανικανότητα, ανεπάρκεια και αδιαφορία πολλές φορές».

Σημείωσε επίσης ότι, δεν δικαιολογείται να έχουν διαταχθεί δύο θανατικές ανακρίσεις, να υπήρξε έφεση, να έχουν διοριστεί ποινικοί ανακριτές και για 4 χρόνια καθυστερούσαν να φτάσουν σε αποτέλεσμα, η οικογένεια να επιδιώκει αυτό που στο τέλος είδαμε να γίνεται μετά από τόσα χρόνια και συνάμα να συναντά ενστάσεις από αυτούς τους οποίους θα έπρεπε να ήταν υπερασπιστές.

Οι διαπιστώσεις του κ. Βορκά είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν πλέον καταστεί συνειδητά από τους υπευθύνους από την εισαγγελία και την Αστυνομία στον ψηλότερο βαθμό και γίνονται μεγάλες προσπάθειες τα πράγματα να μπουν σε μία σωστή πορεία.

«Μέσα από την τριβή που έχω και τις διαβουλεύσεις που κάνω ήταν μία έντονη προσπάθεια να αλλάξου σε μεγάλο βαθμό αυτές οι νοοτροπίες οι οποίες προσβάλλουν την πατρίδα μας και το κράτος δικαίου. Η Νομική Υπηρεσία, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία, θα πρέπει να κάτσουν σε ένα κλειστό δωμάτιο, να βάλουν τα πράγματα κάτω, να αντιληφθούν τις δυνατότητες που πιστεύω ότι υπάρχει η θέληση και ταυτόχρονα να μην αφήσουν να επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος για χρόνια για να βρει το δίκιο του, είτε είναι γονιός είτε θύμα μιας κατάστασης» κατέληξε ο κ. Βορκάς.

Διαβάστε επίσης: Θανάσης, Χριστίνα και Βαγγέλης ξεγύμνωσαν την ποινική διερεύνηση

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα