Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ βγήκαν Ευρώπη - Πιο κοντά στον υποβιβασμό η Βέρντερ

Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ νίκησαν 4-1 και 4-0 αντίστοιχα κι εξασφάλισαν θέση στο επόμενο Europa League ενώ η ήττα της Βέρντερ την άφησε στο -2 από τα μπαράζ και τη Φορτούνα. Ανοιχτή έμεινε η 4η θέση. 

Στην Ευρώπη και δη στο Europa League θα αγωνίζονται την νέα σεζόν Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ,

με την πρώτη να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-1 εκτός έδρας επί της απογοητευτικής Σάλκε και τη δεύτερη να «διαλύει» στο γήπεδό της με 4-0 την Ουνιόν Βερολίνου. Καταλαμβάνοντας έτσι οι μεν «λύκοι» την 6η θέση ο δε σύλλογος του Κράιχγκαου την έβδομη και αμφότεροι να βρίσκονται στο +4 από την όγδοη Φράμπουργκ!

Σε ό,τι αφορά την μάχη της… επιβίωσης τώρα, η 16η Φορτούνα Ντίσελντορφ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Άουγκσμπουργκ και με τον βαθμό αυτόν έμεινε «ζωντανή» για τα μπαράζ ενώ πήγε στο +2 από την Βέρντερ Βρέμης, που ηττήθηκε με 3-1 εκτός έδρας από την Μάιντς, η οποία με την σειρά της εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία και την νέα σεζόν…

Όλα τα γκολ από τη Bundesliga! (videos)

Παράλληλα, ανοιχτή έμεινε η τέταρτη θέση που θα χαρίσει κι ένα εισιτήριο για το Champions League, μετά τα σημερινά αποτελέσματα. Κι αυτό, γιατί η Γκλάντμπαχ νίκησε με 3-1 εκτός έδρας την υποβιβασμένη Πάντερμπορν με αποτέλεσμα να πάρει «αέρα» δύο βαθμών από την πέμπτη πλέον Μπάγερ Λεβερκούζεν, μετά την ήττα της δεύτερης με 2-0 από την Χέρτα Βερολίνου.

Αντιθέτως, αναφορικά με την κορυφή, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη, με την μεν πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου να κερδίζει με 3-1 την Φράιμπουργκ, κόβοντάς της κάθε ελπίδα για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξασφάλισε οριστικά την δεύτερη θέση, μετά την εκτός έδρας επικράτησή της με 2-0 στο ντέρμπι με την Λειψία, που παρέμεινε τρίτη και είναι σχεδόν απίθανο να μην… κουνήσει σεντόνι του χρόνου, έχοντας τρεις βαθμούς και 27 τέρματα διαφορά από την πέμπτη θέση!

Keywords
Τυχαία Θέματα