Βλέπει Ερντογάν ο Δένδιας – Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Τουρκία. 

Η εν λόγω συνάντηση ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, όπως έκαναν σήμερα γνωστό διπλωματικές πηγές.

Η συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο διευθετήθηκε χθες την τελευταία στιγμή, ενώ θα ακολουθήσει στις 15.30 συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πάλι στο Προεδρικό.

Θα πραγματοποιηθεί πρώτα κατ’ ιδίαν συνάντηση, στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση και

θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. 

Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Στις 19.30 ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα παραθέσει δείπνο εργασίας (ιφτάρ λόγω ραμαζανιού). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Ελλάδας, Νίκου Δένδια, Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη, Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, στην Πάφο. 

Ο Abdullah Bin Zayed Al Nahyan θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση από τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΑΕ και τέως Υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Anwar Gargash.

Διαβάστε επίσης 

Κυπριακό θα συζητήσει με Ερντογάν και Τσαβούσογλου σήμερα ο Δένδιας

Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΑΕ στην Πάφο

Keywords
Τυχαία Θέματα