Βηρυτός: Πληροφορίες για νεκρή σύζυγο Έλληνα πολίτη από τις εκρήξεις

Ο πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, γνωστοποίησε πως μία Λιβανέζα, σύζυγος Έλληνα υπηκόου, έχασε τη ζωή της από τις εκρήξεις στην περιοχή, ενώ επιβεβαίωσε την ύπαρξη και δύο Ελλήνων τραυματιών.

Ιχνηλατώντας την πορεία των εκρηκτικών προς Λίβανο -Η «σχέση» με Κύπρο-Τουρκία

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Βηρυτού, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν δύο Έλληνες τραυματίες από τις εκρήξεις στην περιοχή, ενώ έκανε λόγο και για θάνατο μίας Λιβανέζας συζύγου Έλληνα υπηκόου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.  Ανδριώτης

έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή αυτή την ώρα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων τραυματιών Ελλήνων. 

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση υγείας των δύο τραυματιών, ενώ αναφορικά με τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της είπε πως εκείνη και ο σύζυγός της ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

«Σήμερα το πρωί ο κόσμος προσπαθεί να δει τις ζημιές που έχουν γίνει και ψάχνουν για τραυματίες», σημείωσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βηρυτό την επόμενη μέρα της τραγωδίας.

Παράλληλα, όπως είπε, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία τα μέλη της κοινότητας επικοινωνούν με τους Έλληνες κατοίκους για να διαβεβαιωθούν πως είναι σώοι.

«Σαν κοινότητα, σε συνεργασία με την πρεσβεία, έχουμε τις λίστες και επικοινωνούμε σε όσους ήταν κοντά», είπε, χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Δεν έχουμε βρει τίποτα ακόμη και ελπίζω να μην βρούμε»

Τέλος, όπως γνωστοποίησε όλα τα κτήρια που βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον δέκα χιλιομέτρων από το λιμάνι, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, έχουν υποστεί πολύ σημαντικές υλικές ζημιές. 

Οι εκρήξεις

Οι εκρήξεις συντάραξαν την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 78 νεκρούς και περισσότερους από 4.000 τραυματίες. Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 100 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου γνωστοποίησε πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τεράστια ποσότητα νιτρικού αμμωνίου, το οποίο βρισκόταν «ξεχασμένο» σε μία αποθήκη. Κατέκρινε εντόνως το γεγονός και υποσχέθηκε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης».

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα